Slika nije pronađena
Sad kad se sve više govori o odlasku mladih iz Hrvatske, možda i ti razmišljaš o tome da svoje obrazovanje nastaviš izvan Lijepe Naše.

via GIPHY


Ako te imalo zanima opcija studiranja u inozemstvu i rado bi se informirao/la o tome, pročitaj tekst koji smo napisali za tebe. Ovo su znakovi da je studiranje izvan Hrvatske za tebe super ideja.

1. Zanimaju te druge kulture

Ako te drugi jezik, kultura i tuđi običaji ne plaše, nego privlače – stvar je jasna. Studiranje u inozemstvu bilo bi super za tebe, a zahvaljujući tome što si spreman/a prihvatiti ljude drugačije od sebe, u novo sredini uklopio/la bi se vrlo brzo.

2. Imaš dobre ocjene

Moramo ti reći da fakulteti u inozemstvu traže učenike, odnosno studente s odličnim ocjenama. Ako još uvijek nemaš dovoljno dobre ocjene, pokušaj se ove školske godine malo više potruditi. Tko zna? Možda stvarno dobiješ priliku studiranja izvan Hrvatske.

via GIPHY


3. Znaš kako biti samostalan/a

Ne ovisiš o roditeljima I misliš da bi bez problema uspio/la daleko od njih? Ako je tvoj odgovor na ovo pitanje 'da', studiranje u inozemstvu za tebe nije nemoguća misija. Biti daleko od svoje obitelji može biti teško, ali ako si dovoljno samostalan/a da uspiješ u tome, ne bi trebalo biti nekih problema.

4. Imaš financijske mogućnosti za studij vani

Nažalost, studij u inozemstvu nije jeftin i samo ga rijetki sretnici mogu ostvariti. Ipak, nekima se pruži prilika da besplatno studiraju na najboljim sveučilištima u Europi, ali i šire.

Nedavno smo pisali o djevojci iz Varaždina koja je dobila priliku studirati na britanskom  Oxfordu, jednom od najboljih fakulteta u svijetu. Njezina pozitivna priča dokaz je da ti čak ni financijske (ne)mogućnosti nisu prepreka za studij u inozemstvu.

via GIPHY


Foto: Unsplash/Giphy


D.Š.

Pročitaj još:

Faks ti se bliži i svi ti dijele savjete za preživljavanje? Nemoj vjerovati u šest najčešćih mitova

U nekoj drugoj klupi – svi osjećaji koji te preplavljuju prvi dan srednje, ali i faksa!

Postanite i vi studenti – važna obavijest za sve maturante koji još nisu upisali željeni faks!

faks Fakultet savjeti

Još vijesti