Slika nije pronađena
Ako te je ikada zanimalo kako izgleda srednjoškolski život iz različitih perspektiva – onda je ovo članak za tebe. Možda si ove godine krenula u prvi razred i još uvijek `hvataš´ što i kako moraš za koji predmet, a možda si `domorodac´ te sve rješavaš laganini i kao od šale. Poznaješ svaku školsku `caku´ jer si maturantica.

Prvi i zadnji razred srednje škole se uvelike razlikuju, a ovo su primjeri na kojima se to najbolje vidi. Ako nam ne vjeruješ, pitaj starije curke – sigurni smo da će ti to i potvrditi.

Pa krenimo...

# Spremanje za školu

1 razred – Svako se jutro dižeš ranije kako bi izgledala što bolje. Nitko te ne smije vidjeti bez maskare – NITKO!

4 razred – Ponekad ti se zna zalomiti da se u školi pojaviš u pidžami. Šminka vs. 10 minuta više spavanja? Pobjednik je – san! Spava ti se i bok...# Bilježnica

1 razred – Hrvatski, matematika, biologija...uredna i ispunjena bilježnica je spremna. Na satu pišeš sve jer nikada ne znaš što profesor(ica) može staviti u test.

4 razred - Bilježnica, što je to? Od početka godine imaš jednu jedinu bilježnicu u koju pišeš sve, a još nisi došla ni do pola. Sva sreća da imaš frendicu iz čijih bilježnica učiš za test (kako tvoj rukopis izgleda više ni ne znaš). Kopiraonica – here we come!# Ekipa iz škole

1 razred – Svi ste si super i dobro se slažete. Nije ti jasno kako si se uspjeli tako dobro pronaći. Ovaj vikend svi zajedno idete -`van´!

4 razred – Pod satom spavaš u klupi, pod odmorom nabaciš `chill´ na radijatoru. Imaš svoju grupu bestica, a s ostalima si dobra. Ne forsirate više zajednička druženja, više nema `ulizivanja´, kužite jedni druge i to je `dosta´.


# Knjige
1 razred – Sve si knjige nabavila još u 8 mjesecu. Neke si kupila polovne, a neke su ti potrebne nove jer ćeš `puno iz njih učiti´.

4 razred – Kraj je školske godine, a još uvijek nemaš knjigu iz npr. glazbenog. Ahh, čuj...# Vrijeme nakon škole
1 razred – Ideš direktno doma. Jedeš, odmoriš, kreneš pisati zadaću. Druge ti nema, sutra ti je lektira – moraš se dobro pripremiti.

4 razred – Ideš direktno u...kafić. Kava, sok, slanac iz pekare...nije da ti se žuri.

Slažeš li se?Foto: Giffy/ Shutterstock

S.T.R.

`Kad će više zvoniti´ili `Ja ovo ništa ne kužim´? Misli koje ti prolaze glavom dok si u školi

Imaš cool ideju za projekt ili posao – prijavi se na besplatne radionice za srednjoškolce

Kad krene frka u školi – kako ostati koncentrirana?

Škola maturanti razlike srednja škola Prvi razred