Slika nije pronađena

Sada je došlo vrijeme da se to i dogodi – u rujnu počinje provedba eksperimentalnog programa Ministarstva znanosti i obrazovanja, 'Škola za život', u kojem će sudjelovati 46 osnovnih i 26 srednjih škola.

Za program su se prijavile ukupno 143 matične, 231 područna škola i 72 srednje škole, a maksimalno je mogao obuhvatiti 50 osnovnih i 30 srednjih škola. Stoga su one probrane po principu geografske pokrivenosti, kako bi svaka županija imala barem dvije škole u eksperimentalnom programu.

I tako je nastao popis od ukupno 72 škole i 8724 školaraca koji će sudjelovati u ovoj prvoj fazi.

Slika 1. Popis osnovnih škola uključenih u program 'Škola za život'

Slika 2. Popis srednjih škola uključenih u program 'Škola za život'

U srednjim školama eksperimentalni program će se provoditi u prvim razredima gimnazija u svim predmetima i u prvim razredima strukovnih škola s četverogodišnjim programima i to u opće obrazovnim predmetima. U osnovnim školama će se provoditi u prvim i petim razredima u svim predmetima i u sedmim razredima iz biologije, kemije i fizike. Više o programu možete pronaći ovdje.

Zahvaljujući modernizaciji i digitalizaciji, školske torbe trebale bi postati 70 posto lakše, budući da će dio gradiva biti pohranjen na tabletima. Školarci će morati popaziti da im baterije 'modernog školskog pribora' budu uvijek pune, a dobit će i besplatan mobilni Internet! Za to su se pobrinuli partneri kurikularne reforme – teleoperateri. HT, Vipnet i Tele2 će u ovoj školskoj godini za svakog učenika i učitelja ili nastavnika koji sudjeluje u eksperimentalnom programu, a koji izabere korištenje besplatnih sadržaja teleoperatera, osigurati SIM karticu i besplatan pristup određenim mrežnim stranicama s obrazovnim sadržajima za 2 GB prometa mjesečno, piše na mrežnim stranicama MZO-a.

via GIPHY


Je li i tvoja škola uključena u eksperimentalni program 'Škola za život'?

Foto: MZO Screenshot/Giphy/Profimedia

M.Z.

Provjeri još...

COOL To je prava škola za život – njihovi učenici odnedavno slušaju predmet o sreći!

Stižu velike promjene u hrvatske škole: Torbe će biti 70 posto lakše, ali to je tek početak!

NEVJEROJATNO Učenici glazbene škole umjesto 'miš mi je polje popasel' pjevaju o trgovačkom lancu

Škola za život Hrvatska tableti besplatan internet mzo Kurikularna reforma