Slika nije pronađena

Čudnu su zbrku napravili nadležni u Ministarstvu obrazovanja s trajanjem, početkom i završetkom kako zimskih i proljetnih školskih praznika, tako i cijele školske godine. 

Jednu mamu iz Zadra uznemirio je besmislen natpis na školi njenog sina pa je zamolila portal zadarski.hr da prenesu njene riječi i fotku: 'Molim vas da objavite sramotu koju su zalijepili na staklo jedne osnovne škole. Ja svog sina neću slati u školu niti 12. niti 13. siječnja. Krenuti će u školu 16.siječnja 2017. Na skijanje neće ići jer mu ja to ne mogu priuštit. Ako Bog da pasti će i kod nas snijeg pa ću ga opravdati da je bio na skijanju. S obzirom da ja toliko godišnjeg odmora nemam (imam 23 dana), a samo njihovi zimski i proljetni praznici uzmu 20 dana (gdje su im još ljetni praznici), morat ću uzeti bolovanje jer ga nema tko čuvati.


Nisu mi jasni ovi iz Ministarstva, Županije (jer župan iz opravdanih razloga može donijeti takvu odluku o promjeni datuma početka ili završetka škole uz odobrenje Ministarstva), a i  ravnatelji škola. Što ne bi bilo normalnije da se početak škole organizira prema vremenskim prilikama (neprilikama) ovisno gdje je u Hrvatskoj?  Što će djeci tri tjedna zimskih praznika, dva tjedna proljetnih praznika i nastava koja počinje usred tjedna.
 
Škola počinje 12.01.2017.- ČETVRTAK, proljetni praznici 13.04 (ČETVRTAK).-24.04., a zadnji dan škole 14.06.2017. -SRIJEDA. Ne bi li bilo logičnije da im praznici traju po tjedan dana manje, ali isto tako s obzirom na vrućinu i sezonu , neka im škola traje tjedan dana kraće (ionako su im učionice neklimatizirane), ili neka škola počne tjedan dana kasnije, ali ne, mi se moramo prilagođavati ekipi iz Zagreba, i njihovom skijanju, i proljetnim praznicima i ljetovanju. Kako gospodi u Zagrebu odgovara.'


Slažete li se s njom?

Foto/Izvor: zadarski.hr

I.N.

Pročitajte još:

Produljeni zimski praznici? Pregovara se oko datuma povratka u školske klupe

Odgovor učenice koja ide na skijanje: 'Nisam kriva što nekome roditelji ne mogu to priuštiti'

'Ponosna sam na svoj razred' - Učenici zagrebačke Trgovačke škole uljepšali Božić potrebitima

Škola mama natpis polugodište

Još vijesti