Slika nije pronađena

U dramatičnom obračunu srednjoškolaca za vrijeme školskog odmora ispred Obrtničke škole u Ulici dr. Franje Tuđmana u Zadru, u ponedjeljak poslijepodne otvaračem za boce ranjena su dvojica maloljetnika.

Naočigled brojnih učenika, na 16-godišnjaka i 17 godišnjaka iznenada je nasrnuo njihov razredni kolega zarezavši ih otvaračem po licu i glavi piše Slobodna Dalmacija.

Nakon što je učenike oblila krv, na mjesto incidenta odmah je stigla policija koja je maloljetnog napadača uhitila, dok su ranjeni učenici vozilom hitne pomoći prevezeni u zadarsku Opću bolnicu. Iako su im ozljede okarakterizirane kao lakše, u nesvakidašnjem obračunu zadobili su grube posjekotine i više desetaka šavova na licu i glavi.

Iako nitko u utorak nije mogao kazati zbog čega je došlo do ovakvog obračuna, neki tvrde da je počeo nakon kraće svađe između 17-godišnjeg napadača i njegova godinu dana mlađeg razrednog kolege. Sedamnaestogodišnji napadač, koji, kako je poznato, nije duže vrijeme dolazio u školu, najednom se pojavio na školskom odmoru i krenuo u svađu sa 16-godišnjakom.

U trenutku kada je izvadio otvarač i zarezao ga po licu, u svađu se umiješao još jedan 17-godišnjak iz istog razreda kojeg je također zarezao otvaračem.

O cijelom događaju izviješteno je i resorno Ministarstvo, a policija je još u utorak utvrđivala motive ovog srednjoškolskog sukoba.

Ovo nažalost nije izolirani slučaj; nasilje u školama je svakodnevica i mnogih zagrebačkih škola.

Izvor: Slobodna Dalmacija
I.N.

nasilje Škola

Još vijesti