Slika nije pronađena

Po ispričnice više nećete morati ići kod doktora. Od ovog polugodišta dolazi do promjena kada je u pitanju opravdavanje izostanaka iz škole. Od sada kada vas `ulovi´ prehlada ili neka lakša bolest, sate koje ste izostali iz škole moći će opravdati i vaši roditelji.

`Za do tri dana uzastopno roditelji će sami više puta godišnje moći opravdati izostanak djeteta u školama´ istaknuo je dr. Alen Piralić za Dnevnik.hr. Ono dobro što ova promjena donosi je to da više nećete morati ići doktoru svaki put kada zbog zdravstvenih razloga izostanete iz škole na kratko, kao što je to bilo do sada.

Također, izostanak s nastave, ako to roditelji budu zahtijevali, moći će vam odobriti i nastavnik – za izostanak tijekom nastavnog dana; razrednik - za izostanak do tri dana; ravnatelj - za izostanak do sedam nastavnih dana te učiteljsko/nastavničko vijeće - za izostanak do petnaest dana.


Bitno je napomenuti kako ova nova odluka ne isključuje doktorske ispričnice u cijelosti. Izmjene je donijelo Ministarstvo obrazovanja, a s provođenjem se kreće od 19. siječnja.

Cijeli tekst pročitajte na Dnevnik.hr.

Koje je vaše mišljenje o ovoj novini? Hoće li vam ona olakšati (školski) život?

Foto: Shutterstock

S.T.R.

Još dodatnih testova: Tijekom školovanja polagat će se tri državna ispita

Što bi trebala već sada raditi ako želiš upasti na željeni fakultet?

Hoće li uskoro Google zamijeniti odlazak u školu?

Škola roditelji doktor ispričnice

Još vijesti