Slika nije pronađena

Proljeće nam je ove godine posebno stidljivo, pa izgleda da ćemo ipak morati još pričekati prije nego što krene lijepo vrijeme, ali to ne znači da nama u glavi već sada nije proljeće. Pa evo što se događa u nama, a vjerojatno i u vama...

Puni smo energije
Stižemo napraviti sve što moramo i uvijek smo dobro raspoloženi! Što kad bismo ti rekli da to stanje možeš zadržati i tijekom cijele godine, a ne samo u proljeće?

via GIPHY


U ovo doba godine smo svi extra motivirani za nove stvari: od proljetnog čišćenja, pa do ispravljanja ocjena i pripremanja 'beach bodyja'. Samim time što smo motivirani, imamo više energije i volje za izvršavanje svih naših obaveza.

Tako nam je, na primjer, velika motivacija želja za time da nam škola završi 15. lipnja, pa ćemo se bez beda malo više sada potruditi u školi.

Slično je i s ostalim obavezama

Ono što je zanimljivo kod svega toga jest činjenica da iako radimo hrpu stvari, nismo ništa više umorni negoli dane kada se samo izležavamo po kući. Štoviše, čak imamo više energije nego inače! Kako je to uopće moguće?

via GIPHY


Možda ćeš se iznenaditi, ali upravo zato što smo obavili sve što smo morali, zbog toga smo puni energije! Na prvu ti to zvuči jako čudno, no razmisli malo. Ne osjećaš li se super pozitivno i sretno kada ideš spavati mirne duše, znajući da si riješila sve što se dalo riješiti?

Začarani krug

Kada ustaneš u podne preko praznika, budi iskrena, teško da išta taj dan radiš osim što jedeš i gledaš filmove. Eventualno odeš na kavu ili van, ali da nešto korisno napraviš... I ne baš, je tako? Navečer ti se onda ne spava jer si ustala u podne, pa onda opet ostaneš budna do 3 ujutro, i tako stalno u krug.

Zato kada si puna obaveza, znaš da moraš ustati rano ujutro i da moraš riješiti sve što si planirala za taj dan, inače ćeš biti u velikoj stisci dan nakon i cijeli raspored ti se remeti. Kad navečer dođeš doma, budeš mrtva umorna pa si spremna odmah za krpe i tako iako ustaješ u 6 ujutro, dobiješ svojih osam sati sna. Usput i slatko snivaš jer ti je duša na miru!

via GIPHY


Ako želiš biti ovako raspoložena cijelu godinu, samo nađi neku motivaciju. Može biti bilo što, od odlaska na koncert ili izlaska s frendicama, pa do ideje o nekim lijepim praznicima koji slijede. Glavno da imaš svoje 'zašto'!

Foto: Shutterstock/Giphy

A.Š.

Pročitaj još:

[KVIZ] Proljeće, ljeto, jesen ili zima - koje ti godišnje doba najviše odgovara?

KVIZ: Znaš li rasporediti školske obaveze?

ANKETA Počela je škola - što ti je najviše nedostajalo tijekom praznika?

Škola proljeće motivacija obaveze

Još vijesti