Slika nije pronađena

U srednjoj gospodarskoj školi u Križevcima dogodio se težak incident: profesor je fizički napao jednog učenika udarivši njegovom glavom o zid, a svi su šutjeli o tome!

'Bio sam dežuran toga dana na hodniku i vraćao sam upaljač jednom učeniku. Iz razreda je izašao profesor Bolfek, prišao mi, gurnuo me i udario glavom o zid. Uplašio sam se i pitao zašto me udario. Odgovorio mi je da radim nered na hodniku. Pokušao sam mu objasniti da sam samo vraćao upaljač, no nije me htio slušati' započeo je svoju priču oštećeni učenik.

Izjavu učenika Srednje gospodarske škole Križevci  potvrdila je učenica, također dežurna na hodniku toga dana: - Ostala sam paf. Čula sam udarac o zid, kao da je nešto puklo, lupilo, okrenula sam se i vidjela da se dječak drži za glavu piše Jutarnji list.

Nedugo nakon incidenta učeniku se obratio profesor Damir Bolfek. Pitao ga je boli li ga glava. - Normalno da me boli - odgovorio je, na što se profesor Damir Bolfek okrenuo i otišao. Kada je dječak došao kući, ujak je primijetio crvenilo iznad sljepoočnice, no dječak ga je molio da ne ide u školu kako ne bi nastali problemi.

Učenik, inače dijete bez roditelja, mjesec je dana šutio o događaju iz straha. Na posljetku je incident prijavljen od strane ravnatelja, ali tek mjesec i pol kasnije.

Dio zaposlenika škole zgrožen je činjenicom da je nasilje prijavljeno tek nakon mjesec dana. Očito je, kažu, da je ravnatelj zataškao slučaj. Cijela je škola znala za to, nemoguće je da on nije...

Ravnatelj je 7. ožujka odlučio sankcionirati Bolfeka. Dao mu je opomenu zbog povrede obveza iz radnog odnosa.

Foto: Photoexpress
I.N.

nasilje Škola

Još vijesti