Slika nije pronađena

Uglavnom se pozitivne stvari vežu uz školovanje. Ako zaboravimo na ocjene i lekcije koje smo učili, sjetit ćemo se da nas je škola naučila brojne stvari poput toga da se trud isplati te kako se ponašati. No, čini se da smo najveće laži također čuli u školi.

Profesorima vjerujemo jer su stariji od nas, a i autoritet su...ali to ne znači da i oni znaju griješiti ili izgovarati hrpu klišeja koji se polako pretvaraju u laži.

Vrijeme je za otkrivanje istine jer ovo su laži koje su nas učili u školi:

`Nećete uvijek imati kalkulator uza se kasnije u životu!`

Istina je da na testovima u školi nekada ne možemo imati kalkulatore, ali kasnije u životu kalkulatori su stalno s nama. Budući da su pametni telefoni zapravo računala, tako u sebi imaju i kalkulator.`Wikipedia vam ne može pomoći!`
Wikipedia nam zapravo može pomoći te puno podataka može saznati iz nje. Gotovo sve se nalazi na Wikipediji koja je prava internetska enciklopedija. Naravno, u akademske svrhe često nije dobro koristiti se Wikipedijom jer se ne može smatrati pravom literaturom jer ju nisu pisali stručnjaci nego internetski korisnici, a i svatko ju može uređivati.
`Najbolje ignorirajte one koji vas maltretiraju jer će vas tada ostaviti na miru`

Nažalost, školski zlostavljači vas neće ostaviti na miru ako ih ignorirate. Vjerojatno ih je bolje ignorirati, a ne reagirati, ali to ne znači da će prestati.`Nakon srednje treba upisati fakultet jer će vam to garantirati posao u budućnosti`

Ovo je totalna laž, a posebno u ovim ekonomskim prilikama u Hrvatskoj. Za dobivanje posla nekada nije bitna diploma nego nešto sasvim drugo, pogotovo u našoj državi. S druge strane, lakše je dobiti posao s diplomom nego bez nje.


`Ako je dečko loš prema tebi to znači da mu se sviđaš`

Nije poznato zašto se ova laž i dalje širi i to još od vrtićke dobi. Ova tvrdnja potiče nezdrave i loše veze u kojima djevojke misle da moraju trpjeti sve što im dečko priredi.`Ako si ljubazan prema drugima i oni će biti takvi prema tebi`

Profesori nas žele učiniti boljim osobama i zato ovo znaju govoriti, ali istina je daleko od navedene tvrdnje. No, nemojmo se lagati- neki ljudi nisu ljubazni niti će to ikada biti koliko god mi bili ljubazni prema njima.


Izvor: gurl.com

I.P.

Pročitajte još:

Laži koje smiješ govoriti na prvom dejtu

Knjige nisu uvijek upravu: laži koje su vas naučili u školi

Nije sve tako čarobno kao na platnu: loaži iz filmova o proslavi Nove godine

laži laži koje su nas učili u školi Škola

Još vijesti