Slika nije pronađena

Počela je nova školska godina koja donosi i nove školske 'brige'. Je li uzimanje instrukcija tijekom školovanja nužda za ostvarivanje dobrog uspjeha ili je u pitanju manjak motivacije pojedinca, istražio je portal EduCentar na više od 350 ispitanika.

Za čak 40% ispitanika instrukcije predstavljaju potrebu. Najviše ispitanika je u komentarima navelo da su uzimali instrukcije iz matematike i engleskog jezika, a nešto manji broj iz fizike i kemije. 
 

„A što napraviti kada profesor iz matematike ne zna prenijeti svoje znanje i zainteresirati učenike?“ Ovako je jedan od ispitanika objasnio svoju potrebu za uzimanjem instrukcija.

Čak 37% ispitanika navodi da im instrukcije ipak nisu bile potrebne. „Zašto plaćati nekome ono što mogu naučiti sama. Plaćanje instrukcija je lijenost, ništa drugo. Sve se može uz malo truda.“, komentar je jedne ispitanice, dok drugi ispitanik dodaje da je problem u tome što današnju mladež ništa ne zanima pa očekuju sve servirano na pladnju.

Nešto više od petine ispitanika (23%) navodi da su upravo oni pomagali svojim kolegama odnosno davali instrukcije. „Matematika, fizika, kemija, engleski, njemački, mnogima sam pomagala.“, komentirala je jedna ispitanica.

Uzimate li vi instrukcije?

instrukcije Učenici

Još vijesti