Svađa

Nažalost, svi nekada dođu do tog trenutka u životu kada žele raskinuti prijateljstvo s nekim tko im u tom trenutku nikako ne odgovara u njihovom krugu prijatelja. Neki to naprave na način da se jednostavno ignoriraju i na taj način se udalje jedni od drugih, dok drugi ipak žele proći taj raskid u četiri oka.

Raskid prijateljstva nije jednostavan kao ni raskid veze, no kroz te stvari ćemo proći svi, barem jednom u životu, a nijedna od tih stvari nije laka za napraviti. U takvim situacijama se često ne znamo ponašati i ne znamo kako se postaviti zbog količine stresa i adrenalina, ali ako želiš raskinuti prijateljstvo s nekim na potpuno miran način, moraš se ponašati upravo ovako!

1.Budi jasna oko glavnog problema

via GIPHY

Kod prepirki se često zna dogoditi da osoba skreće s teme i ne fokusira se na glavni problem. U tom slučaju potrebno je fokusirati se na glavni problem koji je uzrokovao svađu i raspad prijateljstva kako bi se taj problem ili riješio, ili kako bi se barem ukazalo na pogreške koje su napravljene.

2.Pričaj s tom osobom, ali uživo

via GIPHY

Razgovor i svađa se uvijek najbolje rješavaju uživo. Poruke su u tom slučaju potpuno besmislene i nepotrebne jer se takvi razgovori moraju voditi uživo, pogotovo ako se radi o raskidu prijateljstva. Komunikacija je u ovakvim situacijama uvijek bolja uživo.

3.Spomeni i svoje greške

via GIPHY

Nikada se ne bi trebali osvrtati samo na uđe greške, već i na vlastite koje sigurno radimo. Potrebno je u takvim situacijama početi od samog sebe te spomenuti i svoje greške u cijeloj situaciji, a ne ukazivati samo na tuđe jer ipak su u većini slučajeva obje strane krive kada je svađa ili neki problem u pitanju.


4.Nemoj podizati ton i ulaziti u svađu

via GIPHY

Podizanje tona je u ovom slučaju apsolutno zabranjeno. Ti u ovoj situaciji želiš raskinuti prijateljstvo, bilo to privremeno ili za stalno, a sigurni smo kako se ne želiš s tim nekim ostati u lošim odnosima jer ste ipak neko vrijeme bili dobri prijatelji. Tako da, u slučaju raskida prijateljstva, nemoj podizati ton i nemoj ulaziti u dodatnu, ujedno i nepotrebnu svađu.

5.Reci svoje mišljenje

via GIPHY

Bez obzira na sve navedeno, ipak trebaš uvijek reći svoje mišljenje i stajati iza njega, bez obzira na to o kakvom problemu se radi. Ipak je u tom trenutku bitno i ono što ti misliš, a ako misliš da ti trenutno više nije do druženja s tom osobom, radiš pravu stvar ako je u pitanju raskid prijateljstva.

Pogledajte još:

Želiš ju detaljno upoznati i zabaviti se? Ova pitanja trebaš postaviti svojoj BFF ako već nisi

Jesi li i ti loša prijateljica? Ako radiš ovih 5 stvari kada si u društvu – tvoje frendice misle da jesi

Ponašanja koja se čine draga i dobra, ali to nisu: 3 znaka koja pokazuju da te prijateljica ne poštuje

prijateljstvo miran rastanak Prekid prijateljstva savjeti

Još vijesti