Slika nije pronađena

Ona je tvoja najbolja frendica i tvoj najveći neprijatelj, a ti ju voliš svim srcem jer je ona tvoja mlađa sestra. Evo zašto je dobro imati mlađu sestru.

Iako se često svađaš sa svojom sestrom, život bez nje ne možeš zamisliti. S njom dijeliš sve, od krpica do savjeta, a noću provedete pričajući i ogovarajući zgodne frajere. Tvoja mlađa sestra u tebi vidi uzor i jednog dana želi biti poput tebe, iako to neće priznati.

Donosimo razloge zašto je dobro imati mlađu sestru.

Dijelite sve

Otkad znaš za sebe nema stvari koju ne dijeliš sa svojom sestrom. Ona će ti često prekopati po ormaru, ukrasti tvoju odjeću i koristiti šminku, a ti ćeš ludjeti zbog toga. Čim ti sestra naraste, vratit će ti uslugu. Posuđivat ćeš njezine krpice i koristiti sve njezine stvari. 


Nitko ne smije dirati tvoju sestru...osim tebe

Jedan od tvojih najvećih užitaka je zadirivanje sestre. Ipak, ti joj nikada ne bi učinila ništa loše, a ako netko drugi povrijedi tvoju sestricu, imat će posla s tobom. Kao starija sestra tvoj je posao brinuti o mlađoj seki i zaštititi ju od drugih.


Interne fore

Bez obzira na razliku u godinama, ti i tvoja seka ćete uvijek imati interne fore. Komentirat ćete nekoga iz škole, nekog frajera ili tračati mamu i tatu. Uvijek ćete se sjećati tih zajedničkih trenutaka.

Prva čuje tvoje savjete

Mudrost dolazi s godinama. Šanse da će se tvoja mlađa sestra pronaći u sličnoj situaciji kao i ti, su jako velike. Udijeli joj koji savjet kako najbolje riješiti problem. Možda te u početku neće razumjeti pa će te vrijeđati, ali će ti jednoga dana biti zahvalna. Ako te ne posluša i vidi da je tvoj prijedlog bio puno bolji, doći će potražiti drugi put savjet pa će te onda i poslušati.


Puna je iznenađenja

Kada god si neraspoložena, tvoja sestra će te pokušati oraspoložiti. Ako imaš loš dan, ona je uvijek tu za tebe. Lijepo je znati da imaš sestru na koju se možeš osloniti.

Na nju se ne možeš ljutiti

Ona zna biti jako razmažena, teška, dosadna i naporna. Sa sestrom se možeš posvađati, ali tvoja ljutnja ne može dugo potrajati. Ona je tvoja mlađa sestrica i uvijek joj oprostiš.


Ona te najbolje poznaje

Sestra te čuje ako pričaš u snu ili hrčeš, a ona te je najčešće od svih vidjela i golu. Pred njom nemaš tajni i s njom možeš porazgovarati o svemu. Tvoja sestra ima tu čudnu sposobnost da osjeti kada si ljuta i živčana i zna kada se treba držati podalje od tebe.

Osjećaš se kao roditelj

Tvoja mlađa sestra će potaknuti tvoj majčinski instinkt. To je prvo iskustvo koje doživiš kao budući roditelj. Htjela ti to ili ne, uvijek si ti ta koja je odgovorna za nju. Kod kuće ćeš joj napraviti frizuru, napraviti doručak ili pomoći oko zadaće, a zbog nje si vjerojatno postala i stručnjak u mijenjaju pelena.Mala ikona stila

Sestra ti nikada neće lagati i iskreno će ti reći ako ti nešto ružno stoji. Ona će ti pomoći u kombiniranju krpica i dati ti iskrene savjete. A ako poželiš isprobati novi make up, ona ti je idealan pokusni kunić.


Ti si joj najbolja frendica

Bez obzira koliko frendica stekla u životu, tvoja mlađa sestra tebe uvijek smatra svojom najiskrenijom i najboljom prijateljicom. Male sestre su jako odane i uz tebe su u dobrim i lošim trenucima.


Ona te sluša

Kada tvoju sestricu uhvate lude pubertetske godine tvoji roditelji neće moći doprijeti do nje, ali ti hoćeš. Bliža si joj po godinama i ona zna da s tobom može razgovarati o bilo čemu. Ti si joj uzor i ona se ugleda u tebe. Ti si njezina utjeha i vodstvo, koliko god to ona mrzila priznati. Iako tvoja sestra ne želi nekad slušati ono što joj imaš za reći, tvoje riječi joj znače puno više nego misliš.

I.Č./Izvor: Lifehack

foto: Shutterstock, Studentbeans, Buzzfeed, Tumblr


...pročitajte još:

Studija pokazala: najmlađa djeca u obitelji su i najduhovitija!

Stvari koje ćeš razumjeti ako si najstarije dijete u obitelji!

zašto je dobro imati mlađu sestru najgori neprijatelj zadirkivati Obitelj najbolja frendica

Još vijesti