Razgovor s roditeljima

Neke teme nas sprječavaju da o njima razgovaramo s našim roditeljima. Nekada zbog srama, straha ili nekog drugog osjećaja, ali u većini slučajeva krivo mislimo jer bi roditeljima sigurno bilo drago da popričamo o tim nekim stvarima. Te stvari su sve samo ne sramotne, posebno zato jer su to normalne pojave u životu svakog čovjeka.

Svi smo se sigurni našli u situaciji kada smo možda već pričali ili smo željeli pričati s roditeljima o nekim stvarima koje se smatraju sramotnima. Te stvari su samo prikazane u društvu kao sramotne i kao tabu teme, a one to stvarno ne bi trebale biti! Svi mi prolazimo kroz slične situacije u životu, samo s drugim ljudima i u drugim okruženjima, a roditelji bi nam jednim razgovorom mogli uvelike pomoći u tim teškoćama.

1.Pubertet
Ovo je tema koja zahtjeva razgovor s roditeljima. Događaju se brojne promjene u tijelu svakog čovjeka tijekom puberteta, od razvijanja, prve menstruacije, rasta dlačica… Takve stvari zaista ne bi trebale biti sramotne jer su potpuno prirodne i kroz njih prolazimo svi. 


2.Seks

Prvi seks ili seks općenito je tabu tema koja to ne bi trebala biti upravo zbog toga jer se radi o prirodnoj pojavi. Razgovor s roditeljima o seksu ne može donijeti ništa loše, a osim toga će roditelji sigurno skrenuti pozornost na zaštitu koja je itekako bitna tijekom seksa.3.Rastava braka
Brojna djeca svjedoče rastavama braka između svojih roditelja tako da bi to trebala biti potpuno normalna tema za razgovor, pogotovo ako se radi o vašim roditeljima. Ovdje dolazi do razilaženja odnosa dvoje bitnih ljudi u vašem životu tako da ta situacija zahtjeva razgovor s njima.
4.Smrt
Smrt uzrokuje tešku tugu i bol kod svakog čovjeka koji doživi smrt nekog bližnjeg. No, to ne znači da poslije ne morate razgovarati s roditeljima o vašem gubitku – razgovor i nečija utjeha nekada mogu pomoći više nego što mislite u ovakvoj teškoj situaciji.5.Psihičko zdravlje
Psihičko zdravlje je izuzetno bitno, pogotovo u tinejdžerskoj dobi, i nikako ne bi smjelo spadati pod tabu teme. Kakva god situacija bila u pitanju, ona zahtjeva razgovor s roditeljima koji će znati kako vam pomoći u takvoj situaciji. Patnja nije rješenje, a razgovor s njima nekada može riješiti puno problema.6.Prve ljubavi
Prve ljubavi koje izazivaju leptiriće u trbuhu se pamte za cijeli život! No, roditeljima bi sigurno bilo drago ako bi s njima podijelili vaše trenutne situacije kroz koje prolazite, a to su prve simpatije. Osim što će vama biti lakše jer ste to podijelili s nekim starijim i iskusnijim, njima će biti neizmjerno drago jer imate želju povjeriti im se.U svakom slučaju, pričajte s roditeljima. Vama će biti lakše, a oni će vam biti zahvalni što ste im se povjerili i što se zanimate za neke stvari. Sve te teme nisu sramotne, one su samo tako predstavljene u društvu.


Pogledajte još:

Koliko mladih u Hrvatskoj živi s roditeljima do kasnih 20-ih godina? Ovo su i glavni razlozi zašto

Upoznaješ dečka s roditeljima? Evo kako to NE napraviti! Ovih 5 stvari želiš izbjeći

'Moji roditelji ne mogu prihvatiti da sam ja ateist' HELP

Obitelj tabu teme roditelji razgovor