Slika nije pronađena

Možda je teško zamisliti, ali tvoja je mama isto bila trendseterica. Možda se toga ne sjećaš, ali je bilo tako. Slijedila je modu i najnovije trendove i prilagođavala ih sebi. Onda se to možda malo promijenilo kad je dobila tebe, a možda i nije.

U svakom slučaju, zahvali svojoj mami što je osim svog stila, oblikovala i tvoje prve stilove i modne kombiancije, vodila te u prve shoppinge i radila još mnogo toga za tvoj stil.

style=width:

Evo zašto je tvoja mama tvoja prva modna ikona:

* Vodila te u shopping prve svečane haljine i mirno i strpljivo čekala satima dok si čeprkala i prčkala kroz bezbrojne vješalice i police u potrazi za najsavršenijom haljinom.

* Kopanje po njenom ormaru bila ti je najdržava razbribriga kad si bila mala. U usporedbi s tvojim štramplama na žirafe i majice s Hello Kitty, mamina odjeća izgledala je kao nešto što pripada glamuroznoj filmskoj divi. Žudjela si za danom kad ćeš biti dovoljno odrasla da se i ti tako možeš oblačiti.

style=width:

* Nikad te nije (jako) kritizirala zbog svih onih trendova koje si baš morala slijediti tijekom svog odrastanja. Bez obzira radi li se o čupavim čizmama, plišane trenirke ili gothic korzeta, tvoja mama svjedočila je svim tvojim modnim pokušajima i promašajima.


* Također ti je nježno i razumno rekla kad bi neka kombinacija bila potpuna pogreška. Sad kad se sjetiš, znaš da je bila u pravu sve i ako si se tada izderala na nju i kolutala očima do sljedećeg vikenda.

style=width:

* Naučila te kako se našminkati s pravom mjerom. Prije nego što si otkrila drogerije i parfumerije, postojao je mamin neseser sa svim čarobnim ruževima, sjenilima i olovkama za oči, a velike su šanse da si još nekoliko godina nakon prvog šminkanja koristila iste marke i brendove koje ti je pokazala upravo ona.

style=width:


* Mama te naučila da je tajna svakog dobrog stila voljeti svoje tijelo! Oblo, dječačko, atletsko – bez obzira na oblik – mama te naučila da je prva i osnovna stvar šik izgleda voljeti svoje tijelo i uživati u njemu.

* Bila je totalno cool kad si napravila onaj najluđi eksperiment s kosom. Svi smo to prošli, bez obzira radi li se o prejakom blajhanju ili sombre farbanju vrhova, mama nas je podupirala pri odabiru svih trendova.

* Nasljeđe! Nakon godina maštanja o tome kako ćemo nositi neki njen odijevni predmet, kad si napokon odrasla to se i dogodilo. Retro torbica ili cool vintage novčanik, košulja s volanima ili haljina sa najluđim uzorkom...postali su ti omiljeni modni dodatak baš zato što su njeni!

* Upoznala te sa shopping centrima. Prije nego što si počela shoppingirati s najfrendicama, ona je bila ta koja te vodila u obilaske dućana i davala ti savjete što kupiti, a što ne.

Imaš li ti neki mamin odijevni predmet ili modni dodatak? A možda bakin?

L.B./izvor: Cambio

foto: Shutterstock

Pročitajte još...

...Zanimljivosti o mamama i Majčinom danu...

...Stvari koje mame govore – i izluđuju nas!...

...Stvari koje smo naučili zahvaljujući mamama...

mama kao modna ikona tvoj stil utjecaj mame na tvoj stil

Još vijesti