Slika nije pronađena

Poljsku čeka prvo suđenje roditeljima za loše djetinjstvo!

Jedan 29-godišnji Poljak iz Belhatova (Bełchatowie) odlučio je da pomoću suda zatraži od roditelja odštetu od 37.500 eura, jer im je bilo skupo voditi ga liječniku kad je bio bolestan, hraniti ga, školovati ga te mu općenito nisu pružili normalno i sretno djetinjstvo.

Najstariji sin od njih troje, od oca rudara i majke krojačice, trenutno se liječi kod psihijatra, ima oštećeno srce, probleme s probavom i niz drugih zdravstvenih tegoba koje mu ne dozvoljavaju da živi normalno.

Bolio me trbuh, povraćao sam žuč. Majka me nije odvela kod liječnika. Rekla je da me netko urekao pa sad tu liječnik ne može pomoći. Kada smo jeli prigovarala je da jedem puno, a da to košta. Knjige za školu? Skupe. Poderane hlače. U četvrtom ili petom razredu pokušao sam razrezati vene, da umrem, da ih više ništa ne koštam, opisao je mladi Poljak svoje djetinjstvo za ovotjedno izdanje poljskog tjednika Newsweek.

Sudac suda za maloljetnike iz mjesta Olsztynie, Jacek Ignaczewski, izrazio je nadu da će suđenje roditeljima za odštetu djetetu što su mu uništili djetinjstvo barem utjecati na suzbijanje najgoru patologiju u poljskim obiteljima, uz podizanje svijesti da je nasilje nad djecom neprihvatljivo.

Jedina razlika u odnosu na vrijeme prije 20 godina kada se Ignaczewski počeo baviti nasiljem u poljskim obiteljima, prema njegovim riječima za “Newsweek”, je to što prije nije bilo toliko prijava seksualnog zlostavljanja djece, dok su sada takve prijave i tužbe preplavile specijalne obiteljske sudove.

L.B./izvor: B92
foto: sxc.hu

tužba roditelji zanemarivanje

Još vijesti