Slika nije pronađena
Niti jedan frend nije savršen. Svi mi vrlo često zabrljamo kada je prijateljstvo u pitanju te radimo stvari koje nisu karakteristične za `prave prijatelje´. Ok što sad, ispričamo se, odlučimo da nećemo ponoviti istu stvar i idemo dalje. Neka nam bude `oprošteno´.

No što kada tvoja `frendica´ neke stvari čini konstantno? Čak joj ne bude žao, a ti se zbog toga osjećaš jadno. Ponekad imaš i osjećaj da si možda ti ta koja je `luda´, preosjetljiva si i da umišljaš stvari. Vjerojatno nisi. Iako ove (bezobrazne) stvari radi većina prijatelja (a dogodi se), dobro pazi koliko se one često ponavljaju – to je dobar pokazatelj koliko ti je netko zaista `frend´.

1. Zovu te `da idete negdje´ jedino kada njima odgovara, tj. kada nitko drugi ne može.2. Javljaju ti se jedino kada nešto trebaju. `Bok kako si što ima? Nismo se dugo čule! Btw. sutra je test iz hrvatskog, posudiš mi bilježnicu da kopiram?´ - poznato?3. Pričaju jedino o sebi, sebi i samo sebi! Kada pokušaš prebaciti razgovor na neku drugu temu koja se tiče tebe – ona nastavi o, gle iznenađenja, sebi...#notcool4. Dijele tvoje tajne s drugima. Ako se pitaš `Pa kako odjednom svi znaju sve? Rekla sam samo...(umetni ime)´, dobro razmisli o svojem odnosu s tom `frendicom´.5. Govore samo negativne stvari o drugim ljudima. Ova je ovakva, onaj je onakav, učinio/la je to i to...izbjegavaj ljude iz čijih usta izlaze samo kritike na tuđi račun.6. Kritiziraju te kroz humor. Nije tu riječ o šali – šala je za nasmijati se, a nakon ovakvih komentara imaš potrebu `rasplakati se.´7. Imaš novi mob? Napokon si se poljubila sa simpom? Frendica koja se s tobom ne veseli tvojoj sreći je jedna ljubomorna frendica.8. Sabotiraju tvoj uspjeh. Ne žele biti `sami´ u svom jadu, već trebaju društvo – bježi!

Jesu li ti poznate stvari s ovog popisa?


Foto: We Heart It/ Giffy

S.T.R.


Pravilo je tu da se krši ili ne – smiješ li biti s bivšim dečkom svoje frendice?

Ženski kodeks `časti´ - ovo su zlatna pravila koja ne smiješ prekršiti

Sve prave BFF napravile su ove stvari zajedno - jeste li i vi?

Škola cure problemi prijateljstvo bff

Još vijesti