Slika nije pronađena

Naravno da ne misliš ništa loše, ali neke je 'mudre riječi' bolje ne izreći na glas. Tvoja je single frendica ovo sve čula već milijun puta i koliko god mislila da je ovako tješiš, zapravo radiš suprotno.

Ti si već neko vrijeme u sretnoj vezi i htjela bi da i tvoja BFF pronađe nekog takvog i bude sretna, a iako joj želiš dobro, kada je kreneš 'tješiti' i misliš da pružaš podršku, ona to može percipirati malo drugačije. Za tebe se pod 'happy endingom' možda podrazumijeva i pronalazak dečka, ali za druge ne mora biti tako. Biti single je nekim ljudima njihov odabir i ne žele da se taj status trenutno promijeni. Samo zato što je tvoja frendica trenutno solo, to ne znači i da ne uživa u tome i da želi da bude drugačije. Osim toga, možda i želi pronaći dečka, ali nikako da se pojavi onaj pravi koji će je oboriti s nogu.

Dakle, koji god bio slučaj, bilo da želiš dobro svojoj single frendici ili ne znaš što da joj drugo kažeš, ovim rečenicama nikako, ni u kojem slučaju, nemoj dopustiti da ti izađu iz usta.

1. 'Prvo moraš naučiti voljeti sebe'

via GIPHY


Nitko nije savršen. Svi se borimo s nekim nedostacima u različitim razdobljima života i mrzimo nešto na sebi. Na svu sreću, to koliko ćemo se nekome drugom svidjeti ili koliko će nas voljeti ne ovisi o tome što sami mislimo o sebi. Ljudima se neće netko manje sviđati ili će nekoga prestati voljeti zato što trenutno ta osoba nije zadovoljna sama sa sobom.

2. 'Previše si izbirljiva'

Samo zato što tvoja frendica točno zna što želi i ne pristaje na ništa drugo ne znači da joj možeš nabijati na nos da je izbirljiva. Nije izbirljiva, samo zna što želi. Izabrati dečka je važna odluka i naravno da želi biti u vezi s nekime tko joj se u potpunosti sviđa. Kritizirati prijateljicu zbog toga što ne želi pristati biti u vezi s dečkom koji se prvi pojavi nije u redu.

3. 'Vrijeme ti otkucava'

Ova i druge slične rečenice, primjerice 'Svi će super dečki pronaći već djevojke, a ti ćeš i dalje biti solo', nikako ne bi trebala reći frendici, jer sigurno joj time nećeš pomoći. Nemoj zaboraviti ni da je trenutni ljubavni status njen odabir kojimožda  ne želi promijeniti za sada.


via GIPHY


4. 'On/ona je tamo negdje'

Možda. Ali kako to možeš znati? Činjenica je da ne možeš i da ne znaš ništa više nego tvoja single frendica. Ovakvi općeniti savjeti nikome ne pomažu. Ako joj ovako nešto kažeš nećeš joj pomoći.

5. 'Trebala bi...'

Ovo je još jedan od groznijih načina na koji možeš pristupiti svojoj single frendici i pokušati joj pomoći. Govoreći joj što bi trebala ili što ne bi trebala napraviti ne pomažeš, već joj možda čak i daješ loš savjet. Ljudi koji nisu u vezi ionako stalno budu bombardirani u medijima kako postati atraktivniji, kako osvojiti dečka, što raditi na prvom spoju, tko je savršen za tebe... Zadnje što nekome treba je da mu i best frendica govori iste stvari. Druga je priča ako te pita za savjet, tada se razbacaj, ali inače...


6. 'Daj da te spojim s...'
Ovo je još jedna stvar koju ne bi trebala govoriti solo frendici osim u slučaju da te ona sama zatraži da je spojiš s nekime. Samo zato što ti poznaješ dečka koji je već dugo solo, ne znači da je baš ono što tvoja frendica traži.

Foto: Imdb/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

Jesi li stvorena za to da budeš solo igračica? 9 znakova da bi trebala ostati single

Deset zapovijedi za solo cure - podsjećamo vas kakvog dečka čekate!

Već ti je dosta solo života – 5 trikova kako da brže pronađeš srodnu dušu

veza solo frendica ljubav savjeti

Još vijesti