Ljubavni par

Nije li vrijeme da svom popisu obaveza dodate malo ljubavi? Isprobajte ovih 13 ideja za jačanje odnosa.

1. Probajte nešto novo zajedno

Izlazak iz kolotečine može biti težak. No, prema studiji objavljenoj u Journal of Personality and Social Psychology, parovi koji sudjeluju u uzbudljivim aktivnostima dobivaju veliki poticaj i zadovoljstvo u vezi. Zato zgrabite svoju bolju polovicu i pripremite se za dobar, ali drugačiji, date. Krenite na tečaj kuhanja, putovanje ili planinarenje. 

via GIPHY

 

2. Prilagodite svoju prehranu

Hranite se zdravo i u svakodnevne obroke dodajte namirnice poput badema, avokada ili rikole. Osim što su zdravi mogu poboljšati i plodnost.

 3. Prvo poradi na sebi

 

Kada se osjećate depresivno, vaš partner također osjeća naprezanje. Ako ste skloni izolaciji kada se osjećate loše, to može ozbiljno utjecati na vašu vezu. Prvo sredite osobne prepreke, a zatim i u vezi sve ide lakše.

4. Obucite nešto crveno

Istraživanja pokazuju da muškarci smatraju da su žene koje nose crveno seksipilnije od onih koje nose 'hladne' boje poput plave i zelene. Imate li dvojbi oko toga što biste trebali odjenuti za izlaske?

 

 

5. Krenite u teretanu

Ako želite poboljšati svoju cirkulaciju. Fizička spremnost može povećati protok krvi, budući da seksualno uzbuđenje i za muškarce i za žene uključuje povećan protok krvi u genitalno područje. A to može povećati samu želju.

via GIPHY

 

6. Izbacite tehnologiju iz spavaće sobe

Čujemo to iznova i iznova: Krevet treba služiti samo za spavanje. Osim što se tijekom noći možete zapetljati u kablovima nije ni zdravo spavati okružen raznim uređajima. A bolji san znači i kvalitetniji dan.

7. Pojačajte vatru

Probajte jela napravljena od čilija – oni sadrže kapsaicin, tvar koja stimulira živčane završetke, pokreće oslobađanje endorfina i ubrzava otkucaje srca.

via GIPHY

 

8. Jedite elegantan obrok – za manje novca

Preskočite pretrpane, preskupe restorane i skuhajte nešto posebno za svog partnera. Ili, za dodatne bodove u vezi, počnite kuhati zajedno.

9. Prestanite se uspoređivati s drugim parovima

via GIPHY

 

10. Procijenite svoju seksualnu želju

Smanjen protok krvi, dijabetes, visoki krvni tlak, nuspojave lijekova, hormonski problemi. Sve su to mogući uzročnici umanjene želje za seksom. Ukoliko vam to stvara problem posjetite liječnika i nađite najbolje rješenje. 

11. Shvatite da se svi parovi svađaju

...ali nakon što riješite svoje pritužbe, postavili ste novi temelj za daljnji dobar odnos. Prisjetite se što je dovelo do svađe i sljedeći put pokušajte problem riješiti na vrijeme.

12. Aktivnosti u spavaćoj sobi podignite na višu razinu

Da biste istražili novi teritorij, zapišite svoje fantazije i stavite ih u 'staklenku fantazija'. Zatim naizmjence vadite iz staklenke i glumite fantazije. To može izgraditi intimnost, povjerenje i odličan seks.

via GIPHY

 

13. Zapamtite da ste tim

Moderan i ubrzan život često nas zatrpa obvezama pa s vremena na vrijeme zanemarimo partnera. Imajte na umu da sve obveze poprimaju novu dimenziju kad se rade zajedno!

 

veza savjeti bolji odnos ljubav

Još vijesti