Slika nije pronađena
Prijatelji nam život znače, ali i sestre, odnosno braća. Najbolje je kada nam postanu prijatelji upravo oni – jer nas najbolje i najdulje poznaju.

Ponekad su nam i prijatelji toliko bliski da imamo dojam kao da su nam obitelj. Ipak, ne smijemo zaboraviti paralelno razvijati i odnose s onima koji su nam 'bogom dani', s braćom i sestrama. Kako to postići?

1. Uključi sestru/brata u svoj društveni život – ako je tvoja sestra/brat drastično mlađi od tebe, bit će mu skroz cool družiti se sa starijima od sebe i doživjet će nešto što ne može u krugu 'svojih ljudi', a ako imaš stariju sestru/brata, zamoli nju ili njega da te odvede van – starci će ti siguro dozvoliti da ostaneš duže vani ako te kontrolira stariji brat/sestra i ti ćeš doživjeti nešto novo. Sa sobom u svakom slučaju možeš povesti i svoje prijatelje, da se i oni malo zbliže s mladim članovima tvoje obitelji.

via GIPHY


2. Brini da sa sestrom ili bratom provedeš određeno vrijeme – odredite kojim ćete se aktivnostima (npr. trčanje, gledanje serije ili rješavanje zadaće) baviti zajedno i pronađite fiksno vrijeme u danu ili tjednu za to. Dozvoli da vas povezuju i neki interesi, ne samo krvna veza.3. Nemoj nju ili njega ignorirati kod kuće – riješi se ružne navike da se zatvaraš u sobu odmah nakon škole i zaustavite se svi u dnevnoj sobi. Porazgovaraj sa svojim ukućanima, naročito s braćom – prepričajte si kako vam je prošao dan, što muči svakog od vas i međusobno si ponudite pomoć.

via GIPHY


4. Podsjeti ih da zauzimaju posebno mjesto u tvojem životu – ovo će zvučati patetično, ali kada tvojih roditelja i daljnje obitelji ne bude, oni će ostati 'jedino što imaš'. Naravno, do tada će se pojaviti i neki novi ljudi u tvojem životu, ali oni će ostati konstanta. Cijeni ih i podsjećaj koliko su ti bitni.

via GIPHY


Foto: Shutterstock/Giphy

M.Z.

Pročitajte još:

Dovoljno je da se samo pogledate – situacije koje su prošle sve BFF

Samo za bestice – tvoja bff trebala bi znati odgovor na svako ovo pitanje

Ne želiš priznati, ali istina je – dokazi da ti je život bolji jer imaš sestru

prijatelji Braća sestre bff društveni život

Još vijesti