Slika nije pronađena

U posljednje vrijeme se zbog stvari koje radiš za frendicu osjećaš nelagodno i svjesna si da to nije ispravno? Možda je vrijeme da tome staneš na kraj!

Ukoliko nisi potpuno sigurna što je to sve pretjerano u tvom prijateljstvu, obavezno baci pogled na ostatak teksta, jer ovih šest stvari nikada ne bi trebala biti prisiljena raditi za frendicu.

1. Preuzeti krivnju za nju!

Onog trenutka kad počneš pokrivati njezine pogreške, na korak si bliže da sebe uvališ u nevolje iz kojih će biti teško izaći. Najbolje ostani neutralna kada frendica nešto pogriješi i tada te njezine greške neće proganjati.

2. Nikada, ali nikada nemoj lagati za nju!

Ako frendica očekuje da za nju lažeš, vuče te sa sobom na dno. I koji god bio njezin problem, postat će i tvoj onog trenutka kada za nju izgovoriš laž.


3. Ostati na tulumu na kojem se ne osjećaš ugodno!

Zajedno ste otišle na party, ali ti se ne sviđa atmosfera niti društvo. Ako tvoja bf želi ostati, to ne znači kako ti moraš riskirati svoju sigurnost zbog nje. Ako te strah da će ona napraviti nešto loše, potraži pomoć (druge frendice ili odrasle osobe).

4. Iako ste super frendice, to ne znači kako ima pravo od tebe prepisati cijeli test!

Ti si učila i trudila se, ali to ne znači da joj moraš dopustiti da vara. Nemoj riskirati svoju dobru ocjenu zato što je ona bila lijena i nije naučila.

5. Nisi dužna proživljavati baš sve...

Karakteristika dobre frendice je imati razumijevanje za osjećaje druge osobe i biti uz nju kada joj je potreban razgovor. No, to nikako ne znači kako si dužna proživljavati sve njezine emocije. Udalji se od osobe koja očekuje previše od tebe.

6. Posuđivanje je povlastica za posebne osobe

Nitko ne kaže kako frendici u nevolji ne trebaš posuditi svoj sitniš za užinu ili svoju najdražu majicu. To moraš željeti, a nikako se osjećati  prisiljena na to. Super je ako imaš povjerenja da svoje stvari posuđuješ, ali imaju na umu da to treba biti povlastica rezervirana za posebne osobe.

Foto: pexels
A.Đ.

Pročitajte još:

Tips & tricks: Što kada se posvađaš s BFF?

Postani najbolja frendica na svijetu – stvari koje bi trebala napraviti za BFF

Ponekad je tako bolje – pet situacija u kojima smiješ lagati svojoj BFF

prijateljstvo frendice