Slika nije pronađena

Bez obzira na to jesi li već imala seks ili još uvijek samo razmišljaš, logično je da s nekim ponekad poželiš i razgovarati o tome. Jesu li starci netko kome se možeš povjeriti i pitati ih stvari o seksu koje su ti nepoznate?! Hmmmm...

Neki tinejdžeri imaju potpuno otvoren odnos s roditeljima, što bi značilo da im povjeravaju BAŠ SVE svoje probleme. Između ostaloga i stvari povezane sa seksom. S druge strane, postoje i oni teensi kojima je seks TABU temu, pogotovo ako se to tiče razgovora s njihovim roditeljima.

Što je ispravno?

Sve ovisi o tome kakav odnos imaš sa svojim roditeljima. Možda su tvoji roditelji otkačeni i otvoreni pa im zato ni seks ne predstavlja prepreku kod razgovora. No, ima i onih roditelja koji nisu ni previše zainteresirani o tome da uopće znaju seksa li se njihovo dijete ili s istim čeka do braka. Možda ne žele znati, a ipak ih zanima.

via GIPHYIma li razgovor s roditeljima o seksu ikakve prednosti?

Da, po našem mišljenju itekako ima. Prije prvog seksa jako je važno da znaš sve o zaštiti – najvažnijoj stvari kada je u pitanju siguran seks. Iako osnovne informacije možda i možeš saznati od frendova koji su se već seksali ili odgovore jednostavno pronaći na internetu, razgovor sa starcima mogao bi imati mnogo više prednosti.

via GIPHY


Roditelji ti mogu iz prve ruke reći u čemu su oni griješili ili te odgovoriti od seksa ako misle da u njega ulaziš prebrzo ili iz nekih pogrešnih razloga. Svejedno, tvoji bi roditelji morali znati da planiraš imati redovite seksualne odnose.

Hoće li biti neugodno?

Pa, najvjerojatnije hoće – barem na početku. Teško je točno predvidjeti kako će taj tvoj razgovor s roditeljima izgledati, ali nadamo se da će tvoji starci pokazati dovoljno razumijevanja da riješe sve tvoje nepoznanice I/ili eventualne strahove. Sretno!

via GIPHYFoto: Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitajte još:

Roditelji i seks u svim kombinacijama – evo što vas je najviše zanimalo protekli tjedan

Nasilni i problematični tinejdžeri kasnije imaju veći broj seksualnih partnera

Lekcije o seksu o kojima te ne uče u srednjoj školi

Obitelj roditelji seks

Još vijesti