Slika nije pronađena

Ljudi se mijenjaju, a samim time i prijateljstva. Iako zvuči surovo- prijatelji dolaze i odlaze, godine nas promjene i ono čemu smo stremili prije 4 godine nije isto čemu težimo i danas. Nekada loša prijateljstva treba prekinuti, ali i to je bolno.

Netko pametan rekao je da su prijatelji obitelj koju sami biramo. Složit ćemo se s tim i zaključiti da su prijateljice često poput sestara s kojima se savršeno slažemo. Ali, što učiniti kada sve upućuje na to da tvoja prijateljica više nije dobro društvo za tebe? Logično je da bi tada trebalo prekinuti prijateljstvo, ali treba prepoznati znakove lošeg prijateljstva.

Otkrij koji znakovi pokazuju da imaš lošu prijateljicu:

Prijateljica ti ne dopušta da pričaš

Postoji razlika između brbljavosti i dominacije nad cijelim razgovorom. Ako ti prijateljica ne dopušta da i ti pričaš u jednakoj mjeri kao i ona o svojim problemima, simpatiji ili bilo čemu drugom,  to je već alarmantno.

Stalno te ispravlja

Tvoja prijateljica ima jednu iritantnu naviku- sve voli ispravljati. Krenuvši od gramatičkih pogrešaka u izgovorenoj rečenici pa do popravljanja tvoje majice kada ona procjeni da ti ne stoji `kako treba`. Osim što ispravlja druge, počela je ispravljati i tebe. Svaki vaš razgovor je ometen njenim ispravljanjem.


Stalno se natječe s tobom

Vaše prijateljstvo više nije prijateljstvo nego se pretvorilo u trkaću stazu na kojoj ona uvijek mora biti prva. Kada ti nabaviš karte za koncert svog omiljenog benda ona odmah kaže kako je na prošlom koncertu nabavila karte za red tik do pozornice i bila je u backstageu. Kada se pohvališ da si dobila 5 iz ispita, ona kaže da je dobila 5 plus. U redu je malo se natjecati s prijateljima, ali rivalstvo na takav način nije dobro.

Nikada nije sretna zbog tebe i stalno te omalovažava

Iako su duboko u sebi svi prijatelji malo ljubomorni jedni na druge, svejedno su sretni jedni zbog drugih. Prijatelji su sretni zbog tvog uspjeha, napredovanja, sreće u ljubavi. Ako tvoja prijateljica stalno traži negativnosti u tebi kako bi ti ih predbacivala tada je loša prijateljica i ne zaslužuje tvoje društvo. Isto tako ako nije sretna zbog tebe tada itekako ne zaslužuje tvoje društvo niti prijateljstvo.



Samo ti uvijek radiš planove i javljaš joj se prva

Ako tvoje poruke upućene prijateljici izgledaju isključivo ovako i završavaju s upitnikom nešto nije u redu: `Hoćemo sutra na kavu?`, `Hoćeš doći u petak kod mene?` , `Mogle bi ovaj vikend na tulum u Tvornicu?`- samo ti radiš planove za vas dvije i samo si ti inicijator zajedničkih druženja.

Uvijek priča loše o svima iz društva

Ona uvijek za svakoga ima nešto loše za reći. Kloni se takve osobe! Sigurno nema dobro mišljenje ni o tebi.

Nikada se ne ispriča

Kada se netko ne zna ispričati i to ne želi to je već poziv na uzbunu. Uz to, uvijek se svađa s tobom, ali odbija razgovarati o problemima koje treba riješiti.


S njom nikada na zelenu granu

Više ne znaš gdje stojiš s njom niti s vašim prijateljstvom. Ako stalno tražiš njezino odobrenje za stvari koje radiš i strahuješ da će naći novu prijateljicu i tebi dati `nogu` vrijeme je da preispitaš što želiš od prijateljstva.

Ne možeš bit svoja dok si s njom

Niti jedna dobra prijateljica neće učiniti da se osjećaš loše kraj nje ili u njenom društvu. Zapamti, nikada neće učiniti ništa namjerno da se osjećaš loše. Pravi prijatelji te vole onakvu kakva jesi, ne moraš se mijenjati zbog njih.


Ako si prepoznala svoju prijateljicu u samo nekoliko navedenih znakova vrijeme je da preispitaš prijateljstvo. Nakon toga osjećat ćeš se puno bolje, a što god odlučila neka to bude u tvoju korist. Na tebi je odluka trebaš li prekinuti prijateljstvo ili ga nastaviti.

Izvor: seventeen.com

I.P.

Pročitajte još:

Znakovi koji otkrivaju da nisi dobra prijateljica

Stvari koje se dogode kada tvoja najbolja prijateljica nađe dečka

Znakovi da ste ti i tvoja najbolja prijateljica zapravo sestre razdvojene po rođenju

Prijateljica prijateljstvo Prekid prijateljstva loša prijateljica

Još vijesti