šminkanje

Neka će ti pravila za šminkanje itekako pomoći, jer će ti cijeli look na kraju izgledati bolje ili će ti šminka biti dugotrajnija, ali neka stvarno ne trebaš slijediti ako ti se ne sviđaju. Neće biti nikakvih strašnih posljedica ako ova pravila zaobiđeš. I dalje će ti šminka izgledati dobro.

Nije loše znati što je najbolje za tvoju kožu i kako staviti rumenilo ili maskaru, a da to izgleda najbolje moguće na tvom licu. Neka ti pravila za šminkanje mogu itekako pomoći da izgledaš što je bolje moguće, ali ima i onih drugih, koja iako zvuče kao da imaju smisla, neće se ništa dogoditi ni ako ih prekršiš. Šminka će ti i dalje na licu izgledati odlično pratila ova pravila ili ne.

1.Ako imaš crvenu kosu, ne možeš nositi crveni ruž
To koje ti je boje kosa ne znači baš ništa. Možeš nositi koja ti se god boja ruža nosi, samo trebaš pronaći pravu nijansu koja će ti najbolje odgovarati s obzirom na boju kose i boju tena. Neće izgledati previše crveno ako ti je i kosa te boje i ruž, dapače, ovo može samo dodatno naglasiti tvoju kosu. Sve su boje ruža za tebe, bez obzira koje ti je boje kosa.

2Ako si stavila jarka sjenila, onda ti usne trebaju biti nude, i obratno

Postoji neko nepisano pravilo da u situacijama kada se zaigraš sa šminkom na očima, na usne trebaš staviti neku nude nijansu, jer one nisu upečatljive. Isto tako, kada nosiš boju ruža koja je intenzivnija, trebala bi imati što jednostavniju šminku na očima. Ne znamo tko je smislio ovo pravilo, ali ne moraš ga se držati. Može se jako dobro kombinirati jarke boje na očima i usnama, samo trebaš odabrati boje koje izgledaju dobro zajedno.

3.Ne smiješ koristiti tekući puder koji je tamniji od tvoje kože

Sve je popularnije korištenje proizvoda za samotamnjenje i cure se doma redovito mažu s njima i održavaju preplanuli ten. U takvim slučajevima definitivno trebaš uzeti tamniju nijansu pudera od kože na licu jer ćeš inače izgledati kao obrnuti Monte – gore bijela, dolje tamna. Isto je i za preko ljeta ako si netko tko jako potamni na suncu. Nema smisla koristiti nijansu pudera koja je boje tvog lica kada ti ostatak tijela tada nije te boje. Uvijek gledaj da ti lice bude boje kao i vrat.

4.Korektor mora biti nijansu ili dvije svjetliji od tvog pudera

Korektor može biti i iste nijanse kao tvoj puder, sve ovisi za što ćeš ga koristiti. Ako ti treba neki koji će posvijetliti područje ispod očiju, onda uzmi svjetliji, ali ako ga više koristiš za dodatno prekrivanje prištića, onda ti treba nijansa koja je kao puder, tvoja boja kože. Inače ćeš samo dodatno naglasiti prištiće. Čak neke cure preferiraju i da ispod očiju stave korektor koji je nijanse kao puder, ne svjetliji, jer tako bolje prekriju podočnjake.

5.Moraš koristiti olovku za usne da bi ti ruž bolje izgledao

Olovka ti može pomoći ako želiš efekt većih usana pa ih s njom precrtaš, ali ako to ne radiš, olovka je korak koji možeš preskočiti. Ruž će ti svejedno izgledati dobro, i ako je neki kvalitetan neće se 'razliti' preko ruba usnica. Olovka može pomoći kada stavljaš jarke nijanse poput primjerice crvene jer će linije izgledati oštro i tvoje usne više naglašeno.

6.Rumenilo ide samo na jabučice na licu

Zapravo, postoji bolji način od ovoga za staviti rumenilo. Umjesto da ga stavljaš na jabučice, pokušaj ga staviti na rub lica, iznad bronzera, i blendaj ga prema gore. To može pomoći da ti lice dobije 'lifting' efekt.

7.Jarke i tamne nijanse ruža su samo za izlaske i za večer

Isto kao i umjetne trepavice ili šljokice na kapcima. Ma tko kaže? Sve to možeš nositi i tijekom dana. Nemoj pretjerati, ali malo šljokica ili tamni ruž, pa čak i umjetne trepavice, zašto ne bi mogle biti stvari koje ćeš nositi kada ideš popodne s frendicama na kavu ako se ti tako osjećaš bolje i zgodnije. Sređuješ se za sebe, a ne za druge, pa što te i briga hoće li netko reći da si previše našminkana za 3 popodne. Jedina je iznimka šminkanje za školu. Kada je to u pitanju, onda se drži minimalizma.

Pogledajte još:

Najtraženije frizure trenutno: 8 ideja koje cure najviše traže kada dođu kod frizera

Novi trend uz pomoću kojeg cure savršeno nanose tuš na oči – nekima uspije čak iz prvog pokušaja

Koje boje laka za nokte će biti u trendu ove godine? Dominirat će ove 3 radosne nijanse

šminka makeup pravila šminkanje kršenje pravila