Slika nije pronađena

Od svih pravila koja možeš prekršiti u prijateljstvu, ovo su neka koja ti BFF ne bi trebala uzeti za zlo ako joj je stvarno stalo do tebe i tvoje sreće.

Postoje neka pravila prijateljstva koja su poznata svima, poput primjerice onoga da se nećeš nikada spetljati s bivšim od svoje najbolje prijateljice – što stvarno nikada ne bi ni smjela, jer nije u redu, čak ni ako ti frendica kaže da je okej s tim, nije. U prijateljstvu treba biti međusobnog poštovanja, iskrenosti, povjerenja i podrške, ali ova pravila nisu toliko bitna. Nisu zapisana u kamenu i ako tebi ili frendici baš neko od njih smeta, ne bi trebala oko toga nastati drama. Postoje takva 4 pravila koja su skroz okej ako se prekrše –kada je situacija takva da ne možeš drugačije.

Pravilo broj 1: Trebaš mrziti sve one koje i tvoja frendica mrzi

Mržnja prema nekoj osobi nekada spaja ljude. Ali ako to nije slučaj s tobom i tvojom prijateljicom, ne bi trebale niti jedna drugoj određivati s kime će se družiti, a s kime ne. Svi imamo neku osobu koja nam nije naročito draga jer nam je stala na žulj na neki način, ali to ne znači da ju i cijela tvoja ekipa treba mrziti. Bilo da je nekada prije izbila između vas gadna svađa ili ste se na neki drugi način zamrzile, očekivati od tvoje frendice da ju isto mrzi je malo suludo. Postoje razlozi kada je u pitanju nešto veliko i tada će se vjerojatno i frendice složiti s tvojom mržnjom, ali ako se radi o nečemu što se dogodilo davno ili nije jako veliki grijeh, naljutiti se na frendicu jer je popričala s tvojom 'neprijateljicom' nije nešto što bi se trebalo smatrati pravilom.

Pravilo broj 2: Dečka koji se sviđa ili se sviđao tvojoj BFF ne smiješ dirati

Naravno da joj nećeš preoteti lika ispred nosa, ali postoje situacije kada se ovo pravilo može zaobići. Simpa iz šestog razreda s kojim ionako nikada nije razgovarala ili dečko koji joj je simpa, ali je ona u sretnoj vezi, su situacije kada se ovo pravilo može zaobići bez da se itko naljuti. Isto vrijedi i za tebe! Samo joj nemoj ništa ovakvoga raditi iza leđa. Budi otvorena i priznaj joj ako ti se netko sviđa za koga znaš da je bila zagrijana i pitaj ju je li okej s tim da nešto pokušaš.

Pravilo broj 3: Ne smiješ dejtati brata/sestru od frendice

Ovo može ispasti kaos, ali može ispasti i super stvar. Ako se s nekime često i dugo družiš, dobre su šanse da će se u vašoj blizini ili čak i društvu naći brat ili sestra od te osobe. Nikada ne znaš s kime ćeš super kliknuti, a ako ti se to dogodi s ovom osobom, ne bi trebao to biti kraj svijeta i početak zabranjene ljubavi. Samo prije nego se upustiš u takav odnos dobro razmisli sviđa li ti se ta osoba stvarno toliko i jesu li vrijedni potencijalno neugodnih budućih situacija. Nije najjednostavniji odnos, ali ne mora niti biti zabranjen.

Pravilo broj 4: Trebaš SVE reći svojoj BFF

Prijatelji su tu za tebe. Slušat će te kada te nešto muči, dati ti savjete, biti uz tebe, ali to ne znači da MORAŠ frendici reći baš sve ako to ne želiš. Skroz je u redu ako neke stvari želiš zadržati za sebe. Ne trebaš se zbog toga osjećati krivom. Nismo svi isti i ne volimo dijeliti jednaku količinu privatnih informacija s drugima, čak i onima koji su nam jako bliski. Tvojoj prijateljici možda ne smetati pričati o svemu što nju muči, ali ako ti ne želiš njoj otkriti nešto, nisi zbog toga izdala vaše prijateljstvo ili ste manje dobre. Ako ti je stvarno super prijateljica razumjet će ako joj nešto ne želiš reći.

Pogledajte još:

Situacije kada je pametnije držati jezik za zubima: U ovih 7 slučajeva je bolje ne reći ništa

Svojoj single frendici NIKAD ne bi smjela reći ovih 6 stvari – ne tješiš ju nego pogoršavaš situaciju!

Deset zapovijedi prijateljstva! Ove stvari nikada ne smiješ prekršiti kod stvaranja i održavanja prijateljstva

pravila prekršiti pravila prijateljstvo bff

Još vijesti