Slika nije pronađena

Znamo kako je to kad te starci svojim prigovaranjem ili zabranama izbace iz takta. Ili pak kad te osramote pred društvom svojim čudnim izjavama. Znamo kako je to kad te jednostavno ne slušaju. Ili kad su jednostavno dosadni.

Znamo sve kako se osjećaš, ali u nekim situacijama jednostavno je bolje šutjeti. Znamo da bi nekad najradije odbrusila mami ili odgovorila tati, ali ovo je lista rečenica koje nikako nemoj reći roditeljima jer možeš samo pogoršati situaciju.


'Kako ne razumiješ ovo?' -
po peti put objašnjavaš mami kako funkcionira WhatsApp i ona i dalje ne shvaća. Razumijemo da si na rubu, ali gdje bi ti bila da ti mama po stoti put nije objasnila kako se veže cipela.


'Ubit ću se ako me ne pustiš na tulum' – znamo da to ne misliš pa nemoj to ni govoriti. Osobi koja te rodila i odgojila stvarno je grozno čuti ovako nešto, pa makar i u šali. Samo chill.


'Bilo bi mi bolje da te nema' – tat ti drži bukvicu zbog jedinice i naravno svađa je neizbježna. Ovo je još jedna izjava koju bi bolje bilo prešutjeti. Imat ćeš vremena za živjeti bez njih ili daleko od njih tako da nema potrebe za ovakvim izjavama. Pazi što ti kažemo – jednog dana će ti jako nedostajati.


'Ti mene uopće ne voliš' – ako te ne pusti da ostaneš vani do 12 to ne znači da te ne voli nego se jednostavno brine. Starci uglavnom ne mogu zaspati dok smo mi vani pa im i to stvara problem. Jednostavno ili zasluži to da te puste da dulje ostaneš ili se pomiri sa sudbinom ali nemoj govoriti ovakve stvari.


'Ja nikad neću biti ovakva prema svojoj djeci' – vjerojatno nećeš, ali ćeš svojoj djeci ići na živce zbog nekog skroz drugog razloga. Ne postoji savršeni roditelj.


'Glupa si' – ovo je stvarno too much. U svojoj glavi možeš misliti svašta, ali ako nisi spremna na doživotnu kaznu i život bez mobitela, pazi da ti ovo ne izleti u žaru borbe.


Foto: Shutterstock/Giphy

I.I.

Pročitajte još:

Vrijeme je i za to: Najneugodniji razgovor koji moraš obaviti sa starcima

Jesu li tvoji roditelji prestrogi? Pogledaj ove situacije i bit će ti jasno

Uprskala si stvar - evo kako `obraditi´ starce i vratiti povjerenje


Kazna roditelji starci stvari strogi rečenice

Još vijesti