Slika nije pronađena

Velika je razlika između frendice i best frenice. Prijateljice idu skupa u školu i povremeno na kavu, ali best frendica je ona koji nakon škole nazoveš još pet puta da prokomentirate sve što se taj dan dogodilo. Ona zna sve o tebi i nikad te ne osuđuje. Upravo zato nije ni čudo što želiš i ti imati svoju bff.

Baš kao što postoji tisuću savjeta kako pronaći dečka, tako postoje i savjeti kako pronaći bff jer to nije niti malo lak zadatak. To je na neki način isto veza oko koje se moraš itekako potruditi. Jesi li spremna? Krećemo!

1. Potrudi se

Koliko god to čudno zvučalo, postati nečiji bff traži određeni trud baš kao i spojevi s dečkom. Moraš se potruditi. Idete u školu i imate hrpu izvanškolskih aktivnosti i čini ti se kao da nemaš dovoljno slobodnog vremena za neke izlaske, ali ponekad je ključ u sitnicama. Dogovorite se da idete do škole skupa, a za vrijeme velikog odmora iznenadi je njezinom omiljenom čokoladicom. Zapamti – male stvari!


2. Upišite nešto zajedno

Ti već ideš na dramsku, a ona uči njemački. No, obje volite glinu pa je super ideja da upišete neku radionicu zajedno ili upišite neko vježbanje te tako se istovremeno i družite i zdravo živite.


3. Ostvari plan

Na kavi maštate o tome gdje ćete sve ići i što ćete raditi, ali onda jednostavno tjedni prolaze i vi niste ostvarile niti jedan svoj plan. To je razlog zašto neka prijateljstva propadnu – vrijeme jednostavno prođe. Obje se morate potruditi da ostvarite barem jedan svoj plan, a ne da sve ostane na papiru.4. Upoznaj je sa svojim društvom

Ona je super, zabavna, smiješna, pametna i pogledala je sve serije i filmove. No, nitko od tvojih drugih prijatelja ne zna da ona postoji! Ako želiš da ti netko bude bff, upoznaj je s ostatkom svog društva. Ako se ne uklopi ti ćeš i dalje imati svoju novu frendicu i svoje staro društvo, no možda baš ispadne super i moći ćete se svi skupa družiti.


5. Budi spontana

Ti si tip koji voli biti doma i gledati filmove, a tvoja potencijalna bff voli izlaziti i biti u prirodi. Budi spontana i s njom napravi nešto što nikad inače ne bi. Drugi put će ona ostati s tobom doma i gledati film, ali kompromis je važan u bilo kojoj vezi.


6. Podijeli s njom neki neugodnjak

Kad ste se već dovoljno zbližile i kad si se uvjerila da neće nikome odati tvoje tajne, podijeli s njom neki neugodnjak. Bff uvijek znaju sve jedna o drugoj, podržavaju se, ne osuđuju i uvijek imaju najbolje savjete jer te najbolje poznaju.


7. Prihvati njezinu kritiku

Ponekad je teško čuti da nešto ne radiš dobro ili da ti neka majica ne stoji baš najbolje, ali ako ti tvoja potencijalna bff to kaže ne smiješ se naljutiti. To je dobronamjeran savjet i ako ti stvarno postane bff drugi ćeš put ti njoj reći nešto takvo i to su također stvari koje jačaju vaš odnos.8. S njom je i tišina super

Pravi znak da ti je netko od frendice postao bff jest ona ugodna tišina. Kad ste u stanju šutjeti i ne razmišljati o tome što bi sada trebale reći to znači da ste postigle pravu stvar.Foto: Shutterstock/Giphy

I.I.

Pročitajte još:

Vrste prijateljica koje svatko treba u životu

Znanost potvrdila: možeš imati samo 5 najboljih prijateljica istovremeno

Razlika između prijateljice i NAJBOLJE prijateljice

prijateljstvo bff najbolja prijateljica

Još vijesti