Slika nije pronađena

Nekada je teško balansirati na više strana od kojih se sastoji život, a to su prijateljstvo, obitelj, ljubav, škola. Kada ne kužimo da smo se pretvorili u loše prijatelje, vrijeme je da nas netko upozori.

Umor, obaveze, vlastiti problemi- sve to može biti razlog zašto zanemarujemo blisku osobu, a da ni ne primjećujemo.

No, ako postanemo svjesne toga da smo postale loše prijateljice, tada možemo to i popraviti! Naši prijatelji u većini slučajeva prijeđu preko naših drama i lošeg ponašanja, ali to se ne može tolerirati zauvijek.

Ovo su znakovi da si loša prijateljica:

Ne pokazuješ sreću zbog uspjeha svojih prijatelja

Svaka dobra prijateljica će biti sretna zbog uspjeha svojih prijatelja- nevažno radi li se o školi, ljubavnom uspjehu ili nečem sasvim drugom. Trebala bi uvijek slaviti uspješnost svojih prijatelja i samim time ih ohrabrivati za buduće pothvate.



Pričaš drugima prijateljičine intimne stvari

Ako je ti je prijateljica posebno naglasila da nikome ne govoriš ono što ti je ispričala, ti bi ju trebala i poslušati. Možda je nekada velik izazov zadržati neke stvari za sebe, ali trebaš pobijediti u tom izazovu i čuvati prijateljičinu tajnu.


Često kritiziraš njihov način života bez pravog razloga

Ako se jedna od tvojih prijateljica namjerno povrjeđuje ili je u sličnoj situaciji, tada je u redu intervenirati. No, kada kritiziraš život svojih prijatelja bez nekih pravih razloga onda ispadaš jako loša prijateljica.


Ljubomorna si na njihove druge prijatelje

Naravno da će tvoji prijatelji imati još prijatelja, a ne samo tebe. U redu je osjećati dozu ljubomore unutar sebe, ali nastaje veliki problem ako to počneš očigledno pokazivati.


Smišljaš isprike zašto se ne možeš družiti s njima

Vrijeme je da naučiš reći `Ne da mi se`, a ne da konstantno smišljaš isprike zašto se ne družiš s prijateljima. Čak i mali neistiniti izgovor te neće učiniti boljom prijateljicom



Šališ se na račun onoga što su odjenuli

Djevojke se nose i ovako s previše pritiska od strane medija o tome što trebaju nositi i kako se odjenuti. Niti jedna tvoja prijateljica nije zaslužila da se ružno šališ s tim što je stavila na sebe.


Nabijaš im krivnju

Ako prijateljica nije pristala na nešto što si ti htjela, ne trebaš joj na nos nabijati krivnju. To nije lijepo, a i zvuči totalno razmaženo i nekulturno.



Izvor: gurl.com

I.P.

Pročitajte još:

KVIZ: Kakvu prijateljicu trebaš?

Uvijek može bolje: sitnice koje te mogu učiniti boljom osobom

Njoj ništa ne možeš skriti: stvari koje bi samo BFF trebala znati o tebi

prijatelji loša prijateljica Prijateljica

Još vijesti