Slika nije pronađena
U nekom periodu našeg života nađemo se sami - bez prijatelja ili barem nekoga kome možemo povjeriti stvari koje nas muče, brinu, žaloste, ali i vesele.

Što napraviti ako se i sama osjećaš kao da nemaš pravog, iskrenog prijatelja koji je uz tebe - u dobru i zlu, a ne samo kad nešto treba?

via GIPHY


Ovo moraš znati - samo zato jer možda trenutno kraj sebe nemaš pravu frendicu, ne znači da ćeš zauvijek ostati bez prijatelja.

To je trenutna faza koja je sasvim okej za cure u pubertetu. Kako se mijenjaš ti, tako se i mijenjaju tvoji stavovi oko prijateljstva. Možda si se ranije možda i mogla zadovoljiti frendicom s kojom si mogla samo izlaziti i zezati se, ali sad ti je važnije imati BFF s kojom možeš imati i nešto ozbiljnije razgovore. I to je okej.

Osim toga, morala bi malo više poraditi na svojim socijalnim vještinama. Tu prvenstveno mislimo na način pristupanja ljudima - da bi nekoga upoznala i s njim sagradila dobar odnos, trebaš biti pristupačna i malo se više potruditi. Zaboravi na sramežljivost, pokušaj se otvoriti i više se kreći među ljudima.

via GIPHY


Nemoj nikad odustajati od prijatelja koje već imaš. U svakom prijateljstvu postoje usponi i padovi, i nemoj odustajati od svojih frendica ako vaš odnos trenutno nije toliko dobar koliko bi ti to željela. Kaže se da je 'prijateljstvo kao cvijet, treba ga redovito njegovati da bi uspijevalo.'

Za prijateljstvo isto tako treba malo više vremena, ono ne nastaje preko noći. Nakon što stvoriš svoj 'krug' bliskih prijatelja, polako možeš s njima graditi kvalitetniji odnos i postati prava frendica. I vjeruj nam, sigurno nisi jedina koja se tako osjeća.

Foto: Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

Osjećaš se usamljeno i teško nalaziš prijatelje? Šest savjeta kako da se izvučeš iz ovog stanja

Za sve koji nemaju squad – pet razloga zašto je okej imati malo prijatelja

HOROSKOP Pet znakova s kojima se lako sprijateljiti i družiti

prijateljstvo samoća savjeti

Još vijesti