Slika nije pronađena

Svi smo barem jednom zabrljali i učinili ono što smo roditeljima rekli da nećemo. Nakon toga roditelji se naljute i izgube povjerenje, ali postoje načini kako popraviti odnos.

Kao što svi znamo- ljudski je griješiti stoga ne trebamo očajavati kada nam roditelji kažu da smo ih iznevjerili te da će nam teško ponovno početi vjerovati.

Nakon što zabrljamo u većini slučajeva se pokajemo te nam bude žao što smo prekršili obećanje koje smo dali roditeljima, no oni nas vole i uvijek će nam dati više šansi kako bi pokazali da smo dobri ljudi koji ih poštuju.

Ako si zabrljala- ne brini. Ovo su savjeti kako vratiti povjerenje roditelja:

Razgovaraj s roditeljima

Komunikacija je važna u svakoj vezi i u svakom suživotu. Trebaš reći svojim roditeljima kako se osjećaš u vezi svega što se dogodilo i u vezi toga što si učinila, a njih je razočaralo. Sjednite i porazgovarajte kako bi utvrdili jeste li na istoj valnoj duljini i jeste li se dobro shvatili. Isto tako, za takve trenutke preporučuje se okruženje u kojem nema `ometača`, odnosno mobitela, televizora, računala i  slično.

Slušaj ih

Uvijek je važno slušati. Pokušaj se staviti u kožu svojih roditelja i shvatiti što zbilja govore dok ti se obraćaju. Ako kažu nešto zbunjujuće ili nešto što te uvrijedilo, pitaj ih što su mislili.Ispričaj se jer si ih iznevjerila

Lijepa isprika može biti poticaj da ti roditelji ponovno daju povjerenje. Najbolja isprika zadržavat će objašnjenje koje govori o tome da ti je jasno u čemu si pogriješila i da si svjesna zašto ih je to povrijedilo. Isto tako treba iz isprike biti jasno da se slična ili ista stvar neće ponoviti u budućnosti.


Pitaj roditelje što trebaš učiniti da ti ponovno vjeruju

Jednostavno pitaj roditelje što je sve potrebno učiniti da opet stekneš njihovo povjerenje. Oni vjerojatno neće imati odmah spreman odgovor, ali naglasi da im daješ vremena za to jer ti je stalno do toga da ti vjeruju.Provodi više vremena s obitelji

Ako provodiš više vremena s obitelji tako ćeš i prije vratiti povjerenje roditelja. Prvo, tvoji roditelji neće biti sumnjičavi u vezi toga kako provodiš svoje vrijeme i s kim. Drugo, ako provodite više vremena zajedno imat ćete i bolju komunikaciju. Treće, roditelji će se podsjetiti svih tvojih vrlina i neće se samo koncentrirati na to da si ih iznevjerila.

Pokaži odgovornost

Obavljaj kućanske poslove, redovito piši zadaću i lektiru, pričuvaj brata....sve su to stvari koje mogu pomoći u vraćanju roditeljskog povjerenja. Ako pokažeš odgovornost tada tvoji roditelji u tebi mogu vidjeti odgovornu osobu na koju se mogu osloniti.

Pokaži da ti je stalo

Ako pokažeš roditeljima da ti je stalo do njih i do dobrog odnosa s njima, lakše ćeš vratiti njihovo povjerenje. U većini slučajeva bolje je to pokazati kroz nježnost i odgovorno ponašanje nego kroz puke riječi.
Foto: shutterstock.com

I.P.

Pročitaj još:

Mama, otpuštena si: celebovi koji su dali otkaz svojim roditeljima

Tinejdžer umro nakon što su mu roditelji `dali lekciju` glede alkohola

7 stvari kojima pogoršavaš svoj odnos s roditeljima

roditelji iznevjerila vraćanje povjerenja povjerenje

Još vijesti