Slika nije pronađena

U tinejdžerskim godinama mama nas živcira svojim zvocanjem o tome kako smo trebali prije pospremati sobu, kako se šminkamo prenapadno ili kako bi mogli biti bolji u školi.

Istina je da je `samo jedna mama`, a kako sazrijevamo, odnos s njom postaje zreliji i puno kvalitetniji. S godinama shvatimo koliko je puta mama bila upravu i na našoj strani premda se to trenutno ne čini tako. `Zašto moja mama nije tako cool?` mislimo gledajući Gilmoreice i odnos Rory i Lorelai, ali nakon nekog vremena shvatimo da je i naša majka dovoljno fora.

Možda je vrijeme da se prestaneš živcirati zbog odnosa s mamom jer se on tijekom godina ovako mijenja:

Češće slušaš njene savjete

Izraz `mama zna najbolje` nije nastao bez veze jer je totalno upravu, a dok smo usred prvog prekida ne želimo ni čuti što ona ima za reći. Na kraju, vrijeme nas nauči da je mama opet imala pravo te zato s vremenom sve češće posežemo za majčinim savjetima.

via GIPHY


Ne bojiš se dati joj savjet

Tijekom vremena i ti ćeš steći određena iskustva i stvoriti odnose s ljudima. Osim toga, možda ćeš otići na faks i ondje steći nova iskustva koja će te poučiti životu. Baš zato je lako moguće da ćeš moći mami dati koji savjet, ako ništa drugo, iz neke druge perspektive.


Stvari kojima te nekad `sramotila` sad su ti smiješne

Način na koji tvoja mama priča o celebovima i novim trendovima su živa komedija, a nekada bi te tog bilo sram. Primjerice, kada bi mama pred tvojom prijateljicom rekla da se Justin Bieber preziva po poznatom začinu sigurno bi te osramotila, a sada ti je to samo smiješno i zaista ti to nije bitno. Isto tako, majčini poljupci i zagrljaji u javnosti ti više neće smetati.

via GIPHY


Imate zajedničke interese

Normalno je da tebe i mamu ne mogu interesirati iste stvari dok si tinejdžerica, ali kasnije ćete pronaći hrpu toga što vam je zajedničko. Kako odrastaš, cijeniš vrijeme provedeno s mamom, a tada pronađete zajedničke hobije. Primjerice, ako voliš čitati, a tvoja mama čita redovito već godinama, možete razgovarati o knjigama koje ste pročitale i slično.Posuđuješ njenu odjeću koja ti je prije bila užasna

Onaj grozni kaputić koji tvoja mama nosi oduvijek i cipele s nižom petom koje su ti uvijek bile ružne odjednom posuđuješ kao da su posljednji modni krik. S vremenom ti se ukus mijenja, a i odrastaš pa zbog toga ti se sve više sviđa mamina odjeća. Osim toga, retro se već odavno vratilo u modu.

via GIPHY


Ne smeta ti raditi kućanske poslove koje prije nisi mogla podnijeti

Sviđalo se to nama ili ne, kućanski poslovi su sastavni dio života i jednostavno ih treba odraditi. Netko više voli peglanje, a netko usisavanje, ali s vremenom shvatimo da niti od jednog ni od drugog ne možemo pobjeći. S druge strane, kućanski poslovi te mogu još više zbližiti s mamom i obavljat ćeš ih sve, bez obzira na to mrziš li ih ili ne.


Otvorenije razgovarate o seksu i `škakljivim` temama

Tijekom vremena ti i tvoja majka možete razgovarati o seksu bez da se crvenite i da vam bude neugodno jer ti više nećeš biti `njeno malo dijete` nego `prava djevojka`. Kao starija, nećeš morati toliko cenzurirati određena pitanja o škakljivim temama koja imaš za nju niti se suzdržavati u traženju savjeta kada se radi o ljubavi, seksu ili nekim drugim`taboo` pitanjima.

mama majka odnos s mamom

Još vijesti