Slika nije pronađena

Ella Dvornik, kćer prerano preminulog hrvatskog kralja funka Dine Dvornika, otvoreno je progovorila o svom odrastanju i tinejdžerskim danima.

>> Pročitaj još fora stvari iz rubrike SAVJETI

Iako se često susretala s predrasudama okoline te su je mnogi roditelji njenih prijateljica smatrali 'narkomanskom kćeri', ona je bila potpuno drugačija. S roditeljima je imala otvoren odnos što se ne bi moglo reći za njene frendice koje su mnogo toga skrivale od obitelji. Njenu objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti. Slažete li se s Ellom?

'Moram ovo napisati. Kad sam isla u osnovnu moji prijatelji su se morali potajno druzit samnom jer njihovi roditelji nisu htjeli da budem los utjecaj na njihovu djecu. Govorili su im da smo mi obitelj narkomana i da ja pusim i pijem i drogiram se i da se smucam sa sumnjivim tipovima. Meni su moji roditelji dopustili da radim sto hocu ali samo ppd uvijetom da im kazem sve. Nisam sakrila svoje prvo pijanstvo ,prvu cigaretu , prvi joint ni prvog decka svojim roditeljima. I bas zato nisam nikad bila problematicna niti sam pretjerivala u icemu. I moji roditelji su uvijek znali gdje sam s kim sam i sto radim. Ta ista djeca tih roditelja su se pretvarali da spavaju kod mene. Izasle bi van zakopcane do grla a onda u hidrant stavljale odjecu i oblacile se u minice i pohodile pivijade sa 13 godina s deckima od preko 18. A ja bi sjedila doma i lagala njihovim starcima da spavaju. Svi su pili i pusili dok sam ja igrala playstation s tatom doma a uvijek sam uzimala krivnju za ostale. Kad bi im nasli cigarete doma rekli bi da ih sakrivaju za mene i ja bi ponosno preuzela krivnju za svoje prijatelje i nisam imala problema jer moji roditelji znali da to radim za njih. Pokusale su me te iste prijateljice i otrovat domestosom kad sam imala 11...ja sam odlucila da ih se ne kazni jer su mi to bili jedini prijatelji.....ja sam za sve tada bila djete bez buducnosti koja ce umrijet s iglom u ruci. Danas vidim te iste klince ... ostala trudna sa 17 pa se udala jer je mama rekla da tako treba.. druga u komuni vec godinama ,treca pobjegla od doma s deckom nema joj traga...i nije mi drago zbog toga, stovise voljela bi im pomoc ako nista jer su nekoc davno bili moji prijatelji i voljela sam ih i ne zelim nikome takvo zlo ikada...i ne krivim ih jer smo bili mladi. Roditelji stvarno nekad prebrzo donose zakljucke i sami si uniste buducnost djece birajuci im skole i prijatelje. Tada sam bila tuzna jer sam bila neprihvacena jer sam bila loser debela pa sam se ulizivala za malo prijateljstva, nisam bila ni lijepa ni zgodna, a ni dobra u skoli i druzila sam se vecinom samo s deckima... one su sve bile divne i krasne u rozom i u coporima... ponos svojih roditelja.... zalila sam za svime sto one imaju... al sada mi je drago sto mi se sve to dogodilo, sto sam od ranih dana imala prilike vidjeti kako ljudi znaju biti odurni i nepravedni. I vjerujem u karmu. I zelim vam rec da sve sto sada mislite da vam je grozno ce se jakooooo izokrenuti. I ako niste popularni u skoli to ne znaci da necete biti kasnije. I onaj mali geek s naocalama kojeg ni jedna cura nece pogledat ce postat neki milioner i sve koje su ga ignorirale ce htjet bit na njegovoj jahti.... Ne budite povrsni dok ste mladi.... vratit ce vam se grozno. Budite bolji... volite ljude zbog onog sto jesu a ne zbog onog sto vi zelite da budu. I nikad nikad nemojte zamjeriti,oprostite svima sve koji su vam lose napravili jer jedino tako cete postati bolji od njih'

Foto: Ella Dvornik/Facebook
I.N.

Provjeri još...

Tajni online život tinejdžera

Pročitaj još fora stvari iz rubrike SAVJETI

odrastanje

Još vijesti