Slika nije pronađena

Mame za nas nisu samo mame i dio naše obitelji, one su naše najbolje prijateljice. S njima možemo razgovarati o svemu. OK, skoro o svemu. Ima i onih stvari o kojima smo oduvijek željele pitati svoje mame, ali nam je bilo preeeviše neugodno. Donosimo ih dvadeset, a ima ih milijardu.

1. Jesi li ponosna na mene?

Svi mi želimo da se naši roditelji ponose s nama, ali je dosta neugodno to ih i izravno pitati. Vjerujemo da bi svaka mama s vremena na vrijeme trebala reći svojoj kćeri da je voli i da je ponosna na sve što je postigla, pa tako i tvoja. Jer ona to sigurno je.

via GIPHY


2. Jesam li ja bila 'neplanirana'?
Tema o seksu uvijek je neugodna, pogotovo ako o tome razgovaraš sa svojom mamom. Još je neugodnije pitati je jesu li te dobili 'slučajno' ili su te planirali...

3. Kad si se posljednji put seksala?
AUČ, nešto što se sigurno stalno pitaš, ali nema šanse da tu rečenicu izgovoriš pred svojom mamom. Ustvari, želiš li uopće znati?

4. Voliš li još uvijek tatu?
Roditelji se često međusobno posvađaju, što je normalno za ljude u braku. Međutim, ako slutiš da između tvojih roditelja nema prisnosti i ljubavi kakva je postojala prije, naravno da te zanima što se događa.

5. Razmišljaš li još uvijek o nekom dečku iz svoje prošlosti?
Možda u životu tvoje mame postoji 'the one that got away', a tvoja znatiželja ne da ti mira. Ako se osjećaš dovoljno sigurno, slobodno pitaš svoju mamu o njezinoj ljubavnoj prošlosti. Pobrini se samo da tate nema u blizini, haha.

6. Jesi li bila nevina kad si upoznala tatu?
Ovo ne moramo posebno objašnjavati, pitanje koje te sigurno zanima, ali hoćeš li ga pitati? Teško...

7. Zašto me opominješ kad psujem, a ti to isto radiš?
Mama te sigurno uvijek opomene kad čuje da si rekla neku prostotu, ali njoj vrlo često 'pobjegne' koja ružna riječ? Vjerojatno se ni ona sama ne može uvijek kontrolirati, ali naravno da će tebe uvijek učiti da to nije ni lijepo ni pristojno. JER NIJE.

8. Što bi voljela promijeniti na meni?
Sve mame kažu da nas vole najviše na svijetu, ali ti misliš da ipak postoji nešto što bi tvoja mama rado promijenila na tebi?

9. Jesi li kao cura bila 'droljasta'?
Tvoja mama nikad ti nije pričala o svojim bivšim dečkima, izlascima i ljubavnim avanturama koje je imala kao tinejdžerica? Onda te sigurno zanima kakva je bila u mlađim danima, je li subotom ostajala kod kuće ili je okolo 'ljubila' zgodne dečke...

10. Koje ti je dijete najdraže?
Tvoja mama uvijek će reći da podjednako voli tebe i tvoju braću/sestre. Čak i da ju pitaš ovo pitanje, sumnjamo da bi ti odgovorila.

11. Jesi li se ikad drogirala?
Droga je uvijek veliko NO NO, ali sigurno te zanima je li nekad davno stvoja mama bila divlja curka.

12. Osuđuješ li me zbog načina na koji se oblačim?
Tvoja mama ti nikad ne prigovara zbog načina na koji izgledaš ili kako se oblačiš, ali sviđa li joj se ili ne?

13. Koliko zarađuješ?
Hmmm... pitanja o novcu uvijek mogu proći neslavno.

14. Je li te činjenica da si postala majka spriječila u ostvarenju tvojih ciljeva?
Tvoja je mama sigurno sretna što ti je mama, ali sigurno postoji nešto čega se zbog tebe u jednom periodu svog života morala odreći...

15. Jesi li sretna?
Tvoja mama nikad ne pokazuje tugu ni nezadovoljstvo zbog stvari koje joj se događaju, ali je li uistinu sretna?

16. Koliko ti je dugo trebalo da smršaviš nakon poroda?
Tvoja mama rodila je tebe i sestru, a i dalje izgleda preeeedobro? Sigurno te zanima koliko joj je vremena trebalo da se nakon poroda vrati u 'staru formu'.

17. Postoje li stvari koje bi danas napravila drugačije?
Svi tijekom života požalimo zbog nekih svojih odluka ili nam je žao što nešto nismo napravili na drugačiji način. Možda i tvoja mama žali za nečim što je propustila...

18. Misliš li da si me dobro odgojila?
Je li tvoja mama zadovoljna tvojim odgojem ili misli da je negdje pogriješila - to samo ona zna.

19. Jesi li imala tremu prije ulaska u brak s tatom?
Brak je velika odgovornost i sigurno te zanima je li tvoja mama imala tremu prije vjenčanja i ulaska u brak ili je bila potpuno opuštena.

20. Iskreno, misliš li stvarno da sam lijepa?
Uvijek kad je pitaš ona ti odgovori potvrdno - DA, NARAVNO DA SI LIJEPA. No, govori li to ona samo zato jer ti je mama ili stvarno ne izgledaš toliko loše? Hmmm...

Foto: Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitajte još:

Razmaženo derište ili? Pogledajte reakciju tinejdžerice kada joj je mama smanjila džeparac na 6200 kn! VIDEO


roditelji savjeti za cure

Još vijesti