Slika nije pronađena

Imaš novog dečka u kojeg si zaljubljena preko ušiju, ali tvoji roditelji baš i ne dijele tvoje oduševljenje? Evo što napraviti ako se tvojim starcima tvoj novi dragi baš i ne sviđa.


Prvi i najvažniji savjet je - saslušaj svoje roditelje. Bez obzira na to koliko te nerviralo njihovo ponašanje, pokušaj ih razumijeti – oni ti žele samo najbolje, iako ti se to sad možda baš i ne čini tako. Uzmi u obzir njihovu zabrinutost, saslušaj ih i dobro razmisli o tome što ti kažu. Između ostaloga, tvoji roditelji su ti koji te oduvijek poznaju i znaju što je najbolje za tebe - čak i kad je u pitanju dečko.

via GIPHY


Isto tako, daj im dovoljno vremena da prihvate da polako odrastaš. Ti si još do jučer bila njihova djevojčica, a sad si odrasla, imaš dečka i krećeš dalje. Njima se to može činiti kao da te gube, bez obzira na to što ti već imaš dovoljno godina da imaš ozbiljnog dečka. Nemoj forsati niti ih nagovarati da ga zavole, s vremenom bi ga trebali prihvatiti.

Osim toga, potrudi se da ga tvoji roditelji bolje upoznaju. Možda jednostavno nisu imali priliku vidjeti koliko je tvoj novi dečko super, zabavan, sladak, divan, krasan i sve ostalo najnaj što misliš o njemu. Ako ga držiš podalje od svojih, oni neće moći vidjeti da te tvoj dečko čini sretnom, da je vaša veza ozbiljna i da si u njega stvarno ludo zaljubljena.

via GIPHY


Da bi ga što bolje upoznali i tako iz prve ruke skužili da je on stvarno okej dečko, pokušaj ih sve zajedno okupiti na jednom mjestu. Dečka možeš dovesti doma ili možete izaći s tvojima na ručak ili u kino. Najvažnije je da atmosfera bude što opuštenija i vjerujemo da će proći super!

Znamo da ti nije ni ugodno ni jednostavno slušati kad tvoji roditelji govore protiv tvog dečka, ali probaj ne to baš očito pokazivati. Posebno izbjegavaj svađe jer ti one neće pomoći, samo ti dodatno stvoriti još veće probleme.

via GIPHY


Ako ti iz bilo kojeg razloga svi ovi pokušaji ne uspiju, ne brini. Definitivno nisi jedina kojoj se to dogodilo. Iako situacija u kojoj se nalaziš nije idealna, to što tvoji roditelji ne odobravaju tvoju novu vezu ne znači da moraš birati između njih i njega. Jednostavno se moraš pomiriti s tim da im se tvoj dečko ne sviđa i to je to.

Foto: Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

Ne slažeš se s roditeljima? Pet savjeta kako izbjeći stalne svađe sa starcima

OMG! Evo zašto je tinejdžerima teže u životu nego njihovim roditeljima

Kako reći roditeljima da imaš starijeg dečka? Pripremi se, pozovi ga i...

savjeti za cure ljubav roditelji

Još vijesti