Slika nije pronađena

Sve cure koje imaju BFF znaju da bi im život bez nje bio manje lijep, ali i dosadan. Za najbolju prijateljicu učinile bi sve, a to znači i 'prešutjeti istinu' koji put.

Laži su u prijateljstvu nedopustive, ali postoje bezopasne male neistine koje nekada trebamo reći našoj najboljoj prijateljici.

Ništa nije crno i bijelo te baš zato su sitne laži oprostive jer one nekada mogu spasiti prijateljstvo. Evo koje laži trebaš govoriti BFF:

`Naravno da mislim da je tvoj dečko sladak`

Dečko tvoje BFF uopće ne mora biti izgledom tvoj tip dečka i možda ti nije sladak. No, kao svaka dobra prijateljica reći ćeš joj da je njen novi odabranik prezgodan i sladak jer ona to zaslužuje čuti. Ljudi se često znaju uvrijediti kada netko za njihovog partnera kaže da je ružan, prema tome prijateljici niti slučajno to ne govori.


`Tvoja obitelj je tako draga`

Svi se kad-tad moramo nositi s nečijom iritantnom obitelji- bez obzira radi li se o dečkovoj obitelji ili prijateljičinoj. Možda tvoja BFF ima čudne roditelje i sestru koju ne možeš podnijeti, ali to joj nećeš reći. Koliko god se ona žalila na svoju obitelj, nikada joj nemoj reći  da ti se ne sviđa njena obitelj.`Da, ta nova majica ti je super`

Ti i BFF ne morate imati isti stil kada se radi o bilo čemu. Stil oblačenja, nakita, glazbe- ništa vam ne mora biti zajedničko, ali joj ne smiješ reći da ti se njena nova majica apsolutno ne sviđa. Pusti prijateljicu nek uživa u novoj krpici.`Ne smeta mi što ćeš povesti dečka/sestru/iritantnu curu s nama u kino`

Naravno da se ne trebaš složiti sa svime što tvoji prijatelji ili BFF predloži, ali kada dođe do ovakvih situacija najbolje je popustiti. Ako BFF pita može li s vama u kino i na kavu ići i njena sestra koju ne možeš podnijeti ili dečko, pristani na to.`Nema veze, vratit ćeš mi novce kasnije`

Nekada prijateljici platimo kavu kada nije pri lovi ili joj posudimo novce za nešto vrlo važno. Nakon toga BFF nam uvijek kaže nešto u stilu `Vratim ti prvom prilikom` ili `Vratim ti sljedeći tjedan`, a mi bi na to trebali samo reći da nema veze i da se ne brine toliko. Naravno da će nam prijateljica novce vratiti, ali nekada bi joj najradije odredili datum.


`Mama mi ne da večeras da idem van, oprosti`

Ponekad se ne osjećamo baš raspoloženo za izlazak ili za neke već unaprijed dogovorene planove. U tim trenucima koristimo roditelje kao izgovor te govorimo da su nam zabranili izlazak i slične stvari. Važno je znati kako reći da nam se baš ne da ići van, ali nekada je u redu lažno okriviti roditelje.


`Ne pričaj gluposti, izgledaš super na novom selfiju`

Možda ti se čini da novi selfie BFF na Instagramu nije njena najbolja fotka ikada, ali ako te nešto pita u vezi toga reći ćeš joj da izgleda sjajno. Točka.`Ma ni ne kuži se da imaš prištić`

Kada god dobijemo prištić mislimo da se vidi iz aviona, a nekada to i jest tako. Pa što ako je njen prištić velik i jako vidljiv? Nećeš joj to sigurno reći nego ćeš učiniti da se osjeća bolje.
laži laži koje trebamo govoriti prijateljici bff

Još vijesti