Slika nije pronađena

Vjerojatno ste mnogo puta čuli onu 'vrijeme liječi sve rane', no kada doživimo gadan prekid, ne možemo se ne zapitati 'o koliko vremena točno govorimo?'

Od gubitka apetita pa do mogućih sitnijih zdravstvenih smetnji uzrokovanih stresom – to su stvari s kojima se susrećemo nakon što doživimo bolan prekid. Ne čudi stoga što se mnogi pitaju koliko će vremena proći prije nego se 'zaliječe rane' te se opet osjećaju dobro u vlastitoj koži.

Iako neki tvrde da 'oporavak' traje polovicu duljine veze, dok drugi misle da je potrebno oko mjesec dana da 'ponovno stanemo na noge', čini se da su znanstvenici došli do 'magične formule' kada je riječ o zacjeljivanju slomljenog srca.



Studija objavljena u Journal of Positive Psychology pokazala je da  70% od 155 mladih ispitanika treba 3 mjeseca (oko 11 tjedana) da počnu sagledati pozitivne strane prekida. Nakon razdoblja od 3 mjeseca, većina njih počela je osjećati 'osobni rast i sazrijevanje'.

Ako vam ovo zvuči predugo, imajte na umu da je riječ o prosjeku – što znači da pojedinac nekoga može preboljeti i puno brže.

Studija je otkrila još jednu zanimljivu stvar; iako često mislimo da osoba koja inicira prekid puno lakše podnosi cijelu situaciju jer se imala vremena mentalno pripremiti, rezultati studije kažu da nije tako: svima treba oko 11 tjedana da 'stanu na noge'.

Foto: Shutterstock
Izvor: YourTango
I.N.

Pročitajte još:

Preboli ga ekspresno: aplikacije koje će ti pomoći zaliječiti slomljeno srce

Nije sve tako crno: 5 stvari koje možete naučiti zahvaljujući lošoj vezi

Bivše ljubavi na Facebooku kojih se moraš riješiti (i jedna koju smiješ zadržati)

Prekid Oporavak #srce

Još vijesti