Slika nije pronađena

Ako te ne poštuje sada, neće niti kasnije. Od početka veze, pa koliko god dugo ona trajala, nema izgovora za ovakva ponašanja. Zaslužuješ bolje, nekoga tko će se prema tebi odnositi kao prema princezi.

Da bi veza bila sretna i uspješna, objema osobama koje su u njoj treba biti stalo, a to koliko je nekome stalo će pokazivati kroz ponašanje. Isto tako, umjesto pokazivanja koliko mu je stalo, nekada će u vezi osobe pokazivati i koliko im nije stalo, ali te ćemo znakove ignorirati ili pokušavati naći objašnjenje za njih jer ne želimo prihvatiti da mu (više) nije stalo. Osoba s kojom si u vezi te treba tretirati kao jednaku sebi, vjerovati ti, pokazivati poštovanje, ali i pokazivati da im je stalo. Ovih 8 ponašanja otkriva suprotno da te dečko zapravo ne poštuje, da mu nije stalo i da je u vezi iz možda nekih drugih razloga.

1.Ne pamti detalje koje mu kažeš o sebi

Kada ti se netko sviđa, zapamtit ćeš i najmanje gluposti koja ta osoba kaže, jer ti je ona bitna i zato ti je važno pamtiti takve stvari. Ne moraš se ni truditi da zapamtiš, jednostavno ti ostane u glavi. Kada dečko ne zapamti ništa što mu kažeš o sebi i primijetiš da te već 3. put u posljednjih par mjeseci pita istu stvar, to ti dovoljno govori o tome koliko mu je stalo.

2.Ne sluša te kada pričaš

Vjerojatno zato i ne pamti detalje koje si rekla, jer te ni ne sluša. Nije ugodan osjećaj kada nekome nešto pričaš i imaš osjećaj da te ta osoba uopće nije doživjela. Dečko bi trebao biti osoba kojoj ćeš se moći doći potužiti ili povjeriti kada ti se dogodi neka situacija o kojoj želiš pričati. Čak iako to nije nešto što ga zanima, dogodilo se tebi, njegovoj curi, trebalo bi mu biti dovoljno stalo da te stvarno posluša.

3.Kada ste zajedno dobar dio vremena provodi na mobitelu

Bilo da se dopisuje s frendovima, igra igricu ili skrola po Instagramu, kada ste zajedno, to je vrijeme da se družite, a ne da svatko visi na svom mobitelu. Tako nećete provesti zajedno kvalitetno vrijeme, još se bolje upoznati, zbližiti i stvoriti uspomene za pamćenje. Osim ako je nešto hitno, kada ste zajedno, biti na mobitelu non stop je samo pokazatelj da te ne poštuje, jer to je itekako nepristojno ponašanje.

4.Ne pokazuje da mu je stalo do tvojih osjećaja

Dečki i pokazivanje osjećaja nisu kombinacija koja ide zajedno. Pa ipak, to ne znači da ne može svojim ponašanjima i reakcijama pokazati da mu je stalo do tebe. Kada mu se žališ na nešto, vjerojatno želiš čuti ohrabrenje ili savjet, ali ako on u takvim situacijama odmahne rukom i kaže da ti da pretjeruješ, samo želi što prije maknuti to s 'dnevnog reda'.

5.Uhvatila si ga već da se dopisuje s nekim drugim curama

Ako ste pričali i definirali vaš odnos, dogovorili da ćete biti zajedno, nema razloga da se javlja i dopisuje s drugim curama, osim ako su mu frendice. Ili još gore, da bude na dejting aplikacijama. Čak ni ako kaže da je to iz zezancije, nije ni malo u redu prema tebi.

6.Otkazuje dogovor u zadnji tren

Odjednom mu je nešto iskočilo ili se sjetio da ima neki dogovor od prije koji ne može otkazati... ili koji god izgovor da koristi kada ti otkazuje redovito dogovore, to ti samo može biti još jedan znak da te ne poštuje. Svima se dogodi da im nešto iskrsne i da moraju otkazati, ali kada se to počne redovito događati, a izgovori su prozirni, znaš da nešto mulja i nije mu ni dovoljno stalo da to barem prikrije.

7.Često ti ne odgovara na poruke satima, a onda se pravi kao da je sve super

Ne morate se čuti svaki dan od trenutka kada otvorite ujutro oči pa dok navečer ne odete spavati, ali ako se već čujete i on samo odjednom nestaje i nema ga i nema... i onda se samo pojavi za par sati ili pola dana i pravi kako je sve super i ništa se čudno nije dogodilo, naravno da ćeš se pitati gdje je bio i što je radio. Dodatan je problem ako se i naljuti kada ga pitaš gdje je bio. Ako mu je stalo do tebe, reći će ti gdje je nestao i neće mu to biti redovita praksa.

8.Nije spreman na nikakve kompromise

Nekada ćete gledati film koji on hoće, ali nekada će to biti i film koji ti odabereš. Dečko koji nije spreman napraviti niti neke ovako male kompromise samo pokazuje da te ne poštuje, kao i da mu nije stalo do uspješnosti vaše veze. U svakom odnosu treba biti kompromisa s obje strane. U suprotnom, odnos je na dobrom putu da postane jednostran, a takvi nikada ne uspiju niti ispadnu sretni.

Pogledajte još:

Suptilni načini kako nagovoriti dečka na bilo što – 7 malih 'manipulacija' koje neće nikoga povrijediti

Jesi li spremna za svoju prvu vezu? Ovih 5 znakova otkriva da jesi!

Tipovi veza koje su osuđene na propast: Ovih 7 ništa ne može spasiti i osigurati budućnost

veza ljubav poštovanje Loša veza nije mu stalo

Još vijesti