Slika nije pronađena

Do jučer je on bio samo dosadni klinac u preuskim trapkama, a danas si saznala da svira gitaru ili ima bend. Odjednom ti je totalno kjut i srce ti poskoči svaki put kada ga vidiš. Zašto je tome tako?

Većina cura od 13 do 19 godina totalno okida na dečke koji su glazbenici - ovdje ćemo biti malo ne-fer pa isključiti one koji sviraju klarinet ili trubu u orkestru jer smo skužili da se nikome ne ubrzava puls na tu šprehu. Gitaristi, basisti, bubnjari i pjevači nerazgovjetnih stihova ulaze u kategoriju 'slinim čim te vidim'. Iako se dečki koji imaju bend čine totalno hot, s godinama će ti postajati sve nezanimljiviji, kada jednom skužiš da prodaju uglavnom istu priču.

Sve donedavno onaj klinac kojem šiške ulaze u oči ti se činio kao da se prenaglo razvija jer su mu iz tjedna u tjedan hlače sve uže, a majica sve kraća, no koliko ti se puta desilo da je upravo takav lik naglo dobio nekoliko pluseva u tvojim očima kada što si saznala da svira u bendu? Iz nekog razloga, spoznaja da je dečko glazbenik, podiže mu ugled do nebesa, makar zna odsvirati možda tri akorda. Evo zašto su nam takvi dečki totalni neodoljivi, što možemo naučiti od njih i zašto bismo ih se ipak trebale kloniti...

On je umjetnik

Činjenica da se posvećuje nečem kreativnom, curama je neobično privlačna. Ipak, on se bavi umjetnošću, pa makar to zvučalo kao razbijanje kanti za smeće u kombinaciji sa zvukovima parne lokomotive. On je umjetnik, a cure vole umjetnike.

Buntovnik bez razloga

Neshvaćen je. Da, umjetnici su oni čudni tipovi koji imaju vlastitu briju i nitko ih ne može shvatiti. A ti se nadaš da ćeš biti baš 'ta' koja će dešifrirati hijeroglife u njegovoj glavici i postati njegova muza bez koje on više ne može.

Popularnost

Hodati s neshvaćenim glazbenikom znači da si kul. Zamisli samo reakciju frendica kad im kažeš da baš tebe pred školom čeka onaj dečko s kosicom i još na ramenu nosi gitaru. To je nešto kao da te Edward Cullen čeka na školskom dvorištu. Njegova 'popularnost' znači da si i ti popularna jer si mu cura.

Stvar je u furci

Ima svoju furku. Dečki koji nose majice s likovima iz stripova ili motivima iz Star Warsa, a ne znaju svirati, dosadni su štreberi koji nemaju pametnijeg posla, nego čitati stripove i igrati neke glupe igrice. Ali dečki koji furaju majice s likovima iz stripova ili motivima iz Star Warsa i uz to znaju svirati gitaru ili bubnjeve su totalni slatkiši i face koje kuže popularnu kulturu. Zbog njih, sutra ćeš kupiti majicu s Alanom Fordom.

Glazba – univerzalni jezik

Kuže se u muziku. Normalno, ako sviraju u bendu, vjerojatno imaju dobar glazbeni ukus, što daje masu tema za razgovor o – njegovim omiljenim bendovima i koncertima na kojima je bio. Vjerojatno ćeš ga gledati blago telećim pogledom dok iz rukava sipa nekakva imena i pušta ti novu kul stvar koju moraš poslušati. Ovo ti može biti samo poticaj da se baciš na otkrivanje novih bendova (ne, Justin Bieber nije jedini pjevač na svijetu) i proučavanje glazbene povijesti, što može biti itekako zanimljivo.

On i njegov bend

Njegov bend mu je najvažniji na svijetu. Glazbenici su privrženi dečkima iz benda, pisanju novih pjesama i skladanju. Ako si mu cura ili potencijalna cura, zvat će te na probe ili svirke da vidiš iz prve ruke kako to izgleda. To je jako lijepo, no ujedno znači da ćeš sjediti sa strane na probama i nećeš znati što reći. Jer te nitko ništa nije ni pitao.

U garažu!

Promijenit će glazbenu povijest. Danas ti se njegova muzika možda čini kao nešto totalno revolucionarno, što se jednostavno mora probiti na međunarodnoj glazbenoj sceni, no sutra ćeš shvatiti da većina srednjoškolskih bendova koji imaju probe u garažama završava isto. U garažama.

Volimo pjesnike

Napisao je pjesmu za tebe. Ima li što ljepše nego kad zasvira neku lijepu ljubavnu pjesmu na gitari i još ti kaže da ju je napisao za tebe? Vjerojatno nema. To je slatko, ali samo u slučaju da se u pjesmi fakat pojavljuje i tvoje ime. Sve ostalo je 'maljanje' očiju.

Čarobna privlačnost

Baš je seksi. Ako je bubnjar, vjerojatno ima lijepe mišićave ruke. Ako je pjevač, bilo bi poželjno da je slatki u licu jer inače nitko neće doći poslušati njegovu prvu svirku (osim mame i sestre). Nekako je uvriježeno mišljenje da su glazbenici zgodni i seksi. No kad malo bolje pogledaš, puno bolje izgleda u mraku kada mu lijevi obraz osvjetljava svjetlo reflektora, nego usred bijela dana kada bi mu najradije preporučila posjet kozmetičarki. Čini se da ipak postoji neka magija na pozornici.

Zanima ga mjuza i… mjuza

Interesi? Iako je skroz talentiran za glazbu i sav je predan tome, možda ćeš ubrzo skužiti da nemaš puno zajedničkih interesa s njim i da ti s vremenom postaje sve dosadniji.

Hrpa cura sanja o tome da će jednog dana hodati s glazbenikom i pokušati zadiviti dečkiće koji imaju bendove svojim poznavanjem glazbe, bendova, undergorund i demo scene... No imamo jednu malu napomenu. Pravi glazbenik je osoba koja voli glazbu, umjetnost i koja je talentirana. To nije neki tip u uskim hlačama kojeg ego sprječava se kreće po pozornici, ljubeći mikrofon i sprdajući se s drugim glazbenicima i žanrovima. I sigurno, neće isfuravati imidž rock zvijezde da bi zbario što više cura. Takav samodopadnjaković je obični pozer.

Pa ako nađeš normalnog dečka koji voli to čime se bavi, možda ga osvojiš upravo time što u njemu vidiš još nešto osim gitare, što će mu biti pravo osvježenje nakon hrpe curica koje vrište i sline za njim na školskom hodniku. Zamisli, on zna svirati i pjevati! Pa što onda?

Anela Senčar

Foto: photoxpress.com

glazbenici ljubav simpatije Dečki bend sviranje

Još vijesti