Slika nije pronađena

Stigao je trenutak kada ćete dobiti odgovor na vječno pitanje: zašto djevojke uopće padaju na loše dečke koji ih ne zaslužuju?

Bad boy, ženskaroš, serijski zavodnik – kako god ga nazvali, definicija ostaje ista, a i bol koju uzrokuju. U nastavku donosimo 5 znakova kako prepoznati da je vaša simpatija jedan od njih i da će vas samo povrijediti. Svi zločesti dečki su zločesti na svoj način, ali imaju nekoliko zajedničkih karakteristika; obično je riječ o dečkima koji vas zavlače, dajući vam ono što priželjkujete s vremena na vrijeme, ali se ne odnose prema vama s poštovanjem i nikada vas neće gledati niti priznati kao njihovu djevojku. Najgore je to što vam unatoč tomu daju znakove kako im je stalo do vas – šalju vam zavodljive poruke ili vas odvedu na romantični spoj, a to vas samo dodatno zbunjuje i uvlači u njihovu mrežu. Nasreću, postoje načini kako ih prepoznati, odbiti i preboljeti.

Znakovi koji jasno ukazuju na lošeg dečka:
1.Otkazuje planove ne uzimajući u obzir vaše osjećaje.
2.Nakon predivnog spoja kada konačno pomislite da ste se povezali na dubljoj razini – ignorira vas 2 tjedna.
3.Zove vas na spojeve samo kada misli da će on iz toga dobiti seksualno zadovoljstvo.
4.Ignorira sve vaše pokušaje da razgovarate o zajedničkoj budućnosti.
5.Umanjuje vaše stajalište i ne odnosi se prema vama s poštovanjem koje zaslužujete.
Ako ste se prepoznali u nekim (ili nažalost svim) točkama – vrijeme je da njihovim igricama stanete na kraj. Za početak, morate otkriti zašto uopće padate na zločeste dečke.

Volite izazove
Ponekad to što padate na takav tip dečka uopće ne mora značiti da ste slabi ili lakovjerni. Upravo suprotno, možda vaš tip dečka ukazuje na to da jednostavno volite izazove, a nema većeg izazova od zločestog dečka kojeg želite pripitomiti. To obično znači kako ste natjecateljskog duha i neumorno želite doći do cilja. U toj igri vi osjećate kao da skupljate bodove kada vam zločesti dečko pokloni svoju pažnju s vremena na vrijeme. No, ono što trebate shvatiti jest da zaslužujete tu pažnju cijelo vrijeme i da stoga svoju sreću morate potražiti negdje drugdje.

Bolje išta nego ništa?
Ako mislite da je bolje zadovoljiti se mrvicama nego ostati gladan – promislite ponovno. Takvo vas stajalište dugoročno neće usrećiti. Uvijek ćete htjeti nešto više, a zločesti dečki vam tu pažnju i ljubav jednostavno neće moći pružiti. Naravno, svakome je teško odreći se one osobe koja im pruža bilo kakvu pažnju, a u tom slučaju potrebno je potražiti alternativne opcije. Pažnju prvenstveno pružite sebi samima, naučite voljeti sebe i brinuti se o vlastitim potrebama. Osim toga, pažnju vam mogu pružiti i obitelj i prijatelji – fokusirajte se na njih i oni će vam pomoći ispuniti prazninu koju je za sobom ostavio dečko koji vas ne zaslužuje.

Možda je u pitanju kemija
Ne, ne mislimo na emocionalnu povezanost, već na pravu kemiju. Je li vam se dogodilo da ste se poljubili s dečkom za kojeg niste bili sigurni da vam se uopće sviđa, a nakon poljupca niste mogli prestati razmišljati o njemu? Niste jedini, a za to možete okriviti oksitocin, poznat i kao hormon ljubavi. Vaše tijelo će početi lučiti taj hormon nakon fizičke bliskosti, a taj hormon može stvoriti dojam da vam je taj dečko neodoljivo privlačan, iako se nikada niste povezali na dubljoj razini. Razdvojite fizičku bliskost od emocionalne povezanosti i otkrijte sviđa li vam se taj dečko uopće ili je na djelu čista biologija.

Riješite se loših navika
Zločesti dečki su često upravo to – samo loša navika. Vrijeme je da obrnete situaciju. Vi njemu nemojte pružati pažnju; ne odgovarajte na poruke, ne nalazite se s njim. S vremenom ćete ga preboljeti i bit ćete spremni primiti u život nekog brižnog, emocionalno zrelog i dostupnog dečka. Nema smisla tratiti dragocjeno vrijeme i energiju misleći kako će se zločesti dečko promijeniti upravo zbog vas. Naravno da ta mogućnost postoji, ali češće se ipak radi o onome – 'vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada'.

Foto: Shutterstock.com - shurkin_son/ Giphy

M.B.

Pogledajte još:

Želi li stvarno baš TEBE ili samo vezu s bilo kime jer im je dosadno? Ovih 6 znakova će ti otkriti odgovor

Voliš ga, ali zbog drugih razloga više ne ide? Evo kako prekinuti s osobom koju i dalje voliš

Nemoj da te zavara slatkim riječima: 10 znakova koji će ti reći je li dečko kojeg si tek upoznala dobrica – ili se samo pravi

ljubav Prekid preboljeti zločesti dečko

Još vijesti