Slika nije pronađena

Nikome nije lako jednostavno prići osobi koja ti se sviđa i započeti razgovor. Svi smo iskusili nervozu, preznojavanje i uzbuđenost – ali sramežljivim ljudima flertanje pada još teže.

Ionako stresna situacija za njih je još stresnija pa stoga ne čudi što su nam neke stidljive djevojke priznale da bi se najradije zavukle pod pokrivač i tamo ostale kada dođe do trenutka da trebaju progovoriti sa simpom.

Možda nisi najhrabrija na svijetu ili ti se svaki pokušaj razgovora sa simpom pretvori u katastrofu? Nema veze, postoje i drugi načini za flertanje:

#Započni komunikaciju putem društvenih mreža

Kada smo skriveni iza svog kompa ili mobitela, puno je lakše započeti razgovor. Pošalji simpatiji poruku ako imaš njegov broj ili mu se javi u inbox. Ovako ćeš imati više vremena za razmišljanje prije odgovora i probit ćeš led. To ne znači da si se izvukla od susreta – ali će biti lakše.


#Pogledaj ga, nasmiješi se i okreni glavu

Ovo je vrlo jednostavan trik za sramežljive djevojke: pogledaj simpatiju u oči, ali nemoj odmah zbunjeno skrenuti pogled. Zadrži 'eye contact' 2-3 sekunde, nasmiješi se i okreni glavu. Time ćeš mu dato do znanja da ga simpatiziraš, a ako i on osjeća isto, vjerojatno će ti prići.


#Imaj frendicu pored sebe

Mnogo je lakše započeti razgovor ako vas je troje; nema pritiska pa su veće šanse da će tvoje rečenice zvučati suvislo i prirodno. Samo se pobrini da tvoja prijateljica zna da se radi o tvojoj simpatiji kako bi ti ostavila dovoljno prostora za komunikaciju te se povukla kada se ufuraš.

#Postavi mu pitanje

Ljudi obožavaju pričati o sebi i zato je ovo super način za počinjanje razgovora. Postavi mu pitanje, a kada odgovori, slobodno se nadoveži s kojim potpitanjem. Izbjeći ćeš razgovarati o sebi, a pokrenut ćeš pravi razgovor.


#Zajedničke teme

Ako nisi sigurna o čemu bi razgovarala, razmisli koje bi vam mogle biti zajedničke teme. Imate li sličan glazbeni ukus, problem s istim profesorom ili živite u istom kvartu? Ako nisi sigurna glede zajedničkih tema, uvijek možeš igrati na kartu smijeha; prepričavanje smiješne zgode uvijek pali.

#Smijeh sve spašava

Čak i ako ne znaš što bi pričala ili kako se ponašala, pokušaj stalno imati smiješak na licu. To izaziva pozitivne emocije i trebalo bi ga ohrabriti – u svakom slučaju bolje nego zabrinuti ili tužni izraz lica.


#Prekini razgovor

Bez obzira što ti se ludo sviđa i što se napokon progovorili, ako vidiš da vaš razgovor postaje sve slabiji i da oboje počinjete 'zujati' okolo, jednostavno mu reci da ti je drago što ste se sreli, ali da moraš ići dalje. To ne znači da si ga izignorirala nego samo da znaš prepoznati trenutak kada je bolje stati nego nastavljati besmislenu komunikaciju.

Foto: Shutterstock
Izvor: Gurl.com
I.N.

Pročitajte još:

Pa što ako si sramežljiva? To može biti super stvar – evo zašto!

Zašto su sramežljive djevojke bolje prijateljice i partnerice?

Novogodišnje odluke za sramežljive djevojke

sramežljive Djevojke

Još vijesti