Slika nije pronađena

Znaš da nešto nije u redu između tebe i njega, ali što napraviti? Ubiti taj odnos i nastaviti dalje sa životom ili...? Hoćeš li ikada naučiti kako raskinuti s nekim ili ćeš zauvijek nastaviti patiti i biti nezadovoljna u nesretnoj vezi?

Dečki ponekad možda nisu svjesni da ti čine nešto loše i oni nisu uvijek najvještiji govornici. Međutim, ako si pokušala doprijeti do njega i pokušala si napraviti promjene na bolje, a sve je propalo, onda je vrijeme da naučiš kako prekinutis tipom na najbolji mogući način kako bi mogla nastaviti dalje sa životom. Sviđalo se to tebi ili ne, došli ste do kraja ceste. Raskidanje nikada nije lako i zahtijeva određenu snagu. Evo kako prekinuti s tipom na odrastao i lijep način:


via GIPHY


1. Budi jasna!

Odlučila si da je gotovo. Želiš početi ispočetka i upoznati nekoga kompatibilnog, a ovo je stvarno teška stvar za napraviti – prekinuti jednu vezu. Neće biti zabavno, ali moraš biti hrabra. Moraš izreći sve riječi kako ne bi bilo zabune, budi jasna i reci mu: 'Gotovo je'. Ne može biti zabune. Zapamti, nema dobrog načina za prekinuti s nekim, ali neki su načini bolji od drugih.


via GIPHY


2. Budi izravna u svojim namjerama!

Ako želiš prekinuti vezu, reci mu to licem-u-lice. Nikako ne preko poruke, preko prijatelja ili putem poziva! Nemoj biti dvosmislena. Previše žena ne želi povrijediti njegove osjećaje ili pokušava ublažiti udarac, pa kažu stvari kao što su: ' Trenutno ne funkcioniramo, ali to ne znači da ću se zauvijek ovako osjećati'. U tom slučaju on odlazi misleći da još uvijek ima šansu kada je nema ili se pita je li taj odnos zaista gotov. Najbolja stvar za sve je da izravno kažeš sve što imaš za reći i da ne pokušavaš prikriti što zapravo misliš.


via GIPHY


3. Odaberi savršeno mjesto za prekid!

Odaberi mjesto za prekid, gdje sse oboje osjećate ugodno i nema smetnji. To može biti u tvom domu, ali on bi mogao umanjiti važnost onoga što govoriš. To je poznato mjesto i raskid ovdje gubi na značaju. Mogao bi djelovati kao još jedna od onih svađa kod kuće. Umjesto toga, odvedi ga negdje mirno gdje možete razgovarati. Izbjegavaj restorane jer ako nastane kakva ružna scena, nitko to ne mora vidjeti. I nemoj ga odvesti ni na jedno od njegovih omiljenih mjesta jer to je okrutno.


via GIPHY


4. Reci mu što je pošlo po zlu!

Nije vam uspjelo, ali možete učiti iz svojih pogrešaka i uspjeti s nekim novim. I opet, to uklanja svaku dvosmislenosti. Ostavljaš ga jer nikad ništa ne radi za tebe, bezobziran je prema tvojim osjećajima, ne podržava te, ponižava te u javnosti, i tako dalje. Bez obzira na razloge, reci mu koji su. Ne zato da bi mu se osvetila, nego zato što ti on ne može pročitati misli. On možda čak nije ni svjestan svog ponašanja. To nije izgovor, ali ako nije svjestan trebao bi znati. Možda te čak i iznenadi pa poželi promijeniti svoje ponašanje. Naravno, ako katalogiziraš njegove nedostatke, budi spremna primiti svoj popis. Nemoj se ljutiti ili braniti, samo slušaj. Možda postoji nešto i u onome što ti on govori.


via GIPHY


5. Budi zrela tijekom cijelog procesa!

Nemoj mu reći da je gotovo i odmah ga predstaviti svom novom dečku ili poslati svoju BFF da mu kaže da je gotovo jer to je djetinjasto. Prekid je dovoljno strašan sam za sebe pa nema potrebe za dodatnim elementom osvete. Isto tako, budi pristojna i ponašaj se ljudski. To je lakše reći nego učiniti, ali potrudiš li se onda možda neće izbiti rat riječima. Na kraju dana ne možete otići kao prijatelji, ali bi trebali biti u stanju naletjeti jedan na drugoga na ulici i biti ugodni i pristojni jedno prema drugome.

Foto: YouTube Screenshot/ Giphy

M.S.K.

Pogledajte još:

Preživi i ovu groznu situaciju! Što kada sretneš bivšeg prvi put nakon prekida? I to još s novom ljubavi

Četiri su alarmantna znaka upozorenja u vezi! Uočiš li samo jedan bježi brzinom munje

Je li se odljubio od tebe? Potraži ovaj znak i otkloni ili potvrdi sumnju

ljubav učinkovito Prekid zrelo Pametno savjeti

Još vijesti