Slika nije pronađena

Donosimo vam sve informacije koje trebate znati ako ste u vezi s introvertom ili ako ste i vi sami introverti u potrazi za ljubavlju.

Bilo da se identificirate kao introvert, ekstrovert ili kao kombinacija tog dvoje, svi ponekad žele mir i tišinu. Ipak, ako više uživate u samoći i izbjegavate velike i glasne zabave, vjerojatno spadate u kategoriju introverta i to je sasvim u redu. No, iako obično vole biti sami, i introverti također žele iskusiti ljubav i romantiku. Odgovaramo na često postavljana pitanja vezana uz ljubavni život introverta.

1.Mogu li dva introverta biti u vezi?
Psiholozi kažu kako dva introverta mogu činiti dobar par jer imaju slične osobnosti, interese i način života. Druženje im se svodi na opuštene večere kod kuće ili mirne šetnje prirodom i oba partnera u tome uživaju. Međutim, problem im može stvarati njihova nemogućnost komuniciranja vlastitih osjećaja, stoga je potrebno zajednički poraditi na tom aspektu veze.

2.Čine li introvert i ekstrovert dobar par?
Osoba koja voli samoću u vezi s partnerom koji voli glasna druženja? Čini se kao katastrofalna kombinacija, ali stručnjaci kažu kako je istina da se suprotnosti ponekad privlače. Najbitnije je međusobno razumijevanje i poštivanje potreba druge osobe. Ako ekstrovertirana djevojka može prihvatiti da njen introvertirani partner želi i treba mir i tišinu (i obrnuto), ne postoji razlog zašto takav par ne bi mogao imati uspješnu vezu.

3.Vole li introverti nježnost?
Da, apsolutno! Često se pogrešno smatra kako su introverti antisocijalni i kako ne uživaju u pokazivanju emocija. To nije istina. Introverti obično ne vole pokazivati emocije pred svima jer su sramežljivi ili jednostavno nisu opušteni u velikoj grupi ljudi. To je dio njihove osobnosti i trebalo bi se poštivati. Međutim, ako osjećate da vaš partner nikako ne pokazuje emocije zbog introverzije, trebali biste otvoreno razgovarati o tome dok to ne preraste u veći problem.
 

4.Kako mu reći da želite da vam se otvori?
Osobe koje su u vezi s introvertom ponekad požele da im se partner malo više povjerava i da otvorenije pokazuje emocije. Ako je to nešto što muči i vas, razmislite o tome gdje, kada i kako ćete im to priznati. Introverti se otvaraju u sigurnom okruženju kada znaju da imaju svu pažnju sugovornika. Stoga odaberite tiho mjesto na kojem će se vaš partner osjećati ugodno. Nikako nemojte koristiti izraze poput 'trebaš', 'moraš' ili 'zašto nisi…'. Pitajte ga bi li bio spreman i voljan biti malo otvoreniji po pitanju svojih osjećaja. Recite mu da vam je stalo do njega i da želite iskrenu i otvorenu komunikaciju, da ga nikada nećete osuđivati i da ćete uvijek biti tu da ga pozorno saslušate.

5.Zašto se moj introvertirani partner ne želi više družiti sa mnom?
Ako spadate u kategoriju ekstroverta, a u vezi ste s introvertom, može se dogoditi da se osjećate kao da se vaš partner ne želi družiti s vama. Međutim, morate shvatiti kako to vjerojatno nije odraz njegove nezainteresiranosti za vas, nego odraz njegove osobnosti. Introvertima obično treba vremena da se oporave i odmore od perioda intenzivnih druženja. Nemojte to shvaćati osobno, već budite strpljivi i pričekajte da vaš partner ponovno bude spreman biti izložen takvom okruženju.

6.Koje su aktivnosti prihvatljive introvertima?
Stručnjaci kažu kako su druženja u kinu ili intimne večere dobre opcije za spoj s introvertom. U kinu introvert ne osjeća pritisak da mora razgovarati i biti aktivan cijelo vrijeme, dok je restoran idealno mjesto gdje introvert može uživati u miru, tišini i dobroj hrani.

7.Kako mogu znati sviđam li mu se?
Ponekad je teško procijeniti šalje li ti sramežljiva osoba signale ili ne. Psiholozi ističu kako mnogi introverti trebaju vremena da budu sami i 'napune baterije'. Stoga, ako vas introvertirani dečko uključuje u svoj period predaha i javlja vam se čak i kada nije raspoložen za druženje, to je dobar znak da mu se sviđate.

Foto: Shutterstock.com - Motortion Films/ Giphy

M.B.

Pogledajte još:  
 
Iskoristi tulume i druženja da se što bolje zabaviš – evo kako ako si sramežljiva i introvertna osoba

Za sve sramežljivce – jednostavan način rješavanja neugodnog osjećaja i crvenih obraza

Problemi svih sramežljivih osoba – gdje i kako flertati sa simpom?

veza veza s introvertom ljubav Introvert