Slika nije pronađena

Osim toga, bez ovoga će ti veza biti i zdravija i sretnija, a to je ono čemu svatko tko je u vezi teži. Nije uvijek lako odlučiti kako reagirati u nekoj situaciji ili kako se nositi s nekim problemom, ali jedno je sigurno, ovakva ponašanja nikada nisu rješenje.

Biti u vezi je lijepo, ali istovremeno u nekim trenucima i komplicirano. Svako toliko se može pojaviti neka nova situacija na koju nećeš znati kako reagirati, pogotovo ako ti je to prva veza i nemaš iskustva. I najmanje su sitnice bitne, a ovo su ponašanja na koja sigurno ne bi obratila pažnju niti shvatila kao bitna, a postoje dobre šanse da bi nešto od toga radila. Ali ne bi trebala. Jer veze u kojima nema ova tri ponašanja, opstaju dulje i zdravije su.

1.Overthinkanje

Znamo da je teško ne proći svaku situaciju koja te muči po 100 puta, ali to stvarno nije pametno raditi. Jedna stvar će voditi drugoj i otići ćeš u razmišljanju u totalno krive vode, samu ćeš sebe izludjeti i zabrinuti. Svaku stvar koju ti dečko/cura kaže ili napravi ne bi trebali razmišljanjem raskomadati i previše tražiti značenja ili razloge zašto je to tako rekao i što je pod time stvarno mislio. Ako te nešto baš jako muči, onda pokreni tu temu i razgovarajte o tome. Tako je najsigurnije da nećeš doći do krivih zaključaka i napraviti kaos koji bi inače mogao nastati.

2.Zabrinjavanje oko budućnosti veze

Gdje vodi vaša veza i hoćete li prekinuti za pola godine? Tko to može znati! Nitko ne može predvidjeti budućnost, a zabrinjavanje oko nje ti sigurno ne može donijeti ništa dobro. Da, možda sljedeće godine upišete fakultete u različitim gradovima i to presudi vašoj vezi, ali čak iako sada razmišljate o upisivanju tih fakseva, tko zna što se može dogoditi u međuvremenu i netko može promijeniti mišljenje. To je samo jedan primjer kako zabrinjavanje oko budućnosti vaše veze nema smisla. Od previše zabrinjavanja nećeš imati vremena uživati u vezi i osobi s kojom si u vezi. Nikad ne znaš što se može dogoditi, niti možeš utjecati na budućnost, zato se opusti i uživaj. Sve će biti baš onako kako treba biti.

3.Uspoređivanje dečka/cure s drugima

Bilo da ćeš uspoređivati sadašnju vezu s prošlim vezama ili s vezom od BFF ili čak uspoređivati dečka/curu s nekim drugim ljudima, to je recept za propast. Nema smisla raditi tako nešto, osim ako namjerno ne želiš sabotirati vezu. Svatko je drugačiji i uspoređivati ikoga s drugim osobama nije zdravo. Pogotovo tako nešto govoriti na glas pred dečkom/curom. Možeš znati da će se osjećati loše i kao da nisu dovoljno dobri. To može stvoriti ogromne probleme i dovesti do prekida. Svatko je drugačija osoba, a ako ti se dečko/cura iz nekog razloga ne sviđa, onda je bolje tu vezu odmah prekinuti.

Pogledajte još:

Kako prepoznati da je netko tvoja srodna duša? Ovih 17 znakova će ti to reći

Ovo NIKADA ne smiješ raditi na početku nove veze – 7 stvari kojima ćeš ju odmah sabotirati

Razlozi zašto ostati u vezi s nekime – iako znaš da ta veza ima rok trajanja i neće biti zauvijek

veza zdrava veza ljubav uništavanje veze loša ponašanja

Još vijesti