Slika nije pronađena

Možda nam ne vjeruješ, ali svađe su zapravo dobre za tvoju vezu. Stvar je u tome što se čak i prilikom svađanja trebaš pridržavati nekih određenih pravila kako svađa ne bi prerasla u nešto puno gore.

Sve uvijek započne isto – pojavi se neki sitni problem, nešto što nije ni toliko bitno, ali ti je dan bio grozan i baš te sad on pita može li izaći s prijateljima. I dok bi inače pokušala izbjeći svađu, ignorirala i ne se previše opterećivala time, ovaj put to nije tako – ovaj put reagiraš kao ljuta, isfrustrirana luđakinja. I onda kreće prava svađa, uvrede koje pršte na sve strane strane i sve ostalo tome slično.

via GIPHY


Tijekom svake veće svađe važno je uzeti nekoliko sekundi i smiriti se. Ako vidiš da je svađa postala prejaka ili je krenula u nekom drugom smjeru, predloži dečku da uzmete pauzu i smirite se. Ako se ne možeš smiriti sama od sebe, izađi van, prošeći, popij vode, što god ti u tom trenutku padne na pamet.

Izbjegavaj spominjanje starih svađa i problema koji su se dogodili nekad davno. Sigurno se često za vrijeme svađe s dečkom sjetiš neke gluposti koju je napravio prije godinu dana i kreneš mu prigovarati zbog toga. Time samo postojeću svađu i nastali problem dižeš na višu razinu, što nikako ne može dobro završiti. Uostalom, to nije razlog zbog kojeg je uopće i došlo do svađe.

via GIPHY


Nemoj podizati ton. Tvoje vikanje, urlanje i histeriziranje sigurno neće riješiti problem koji se pojavio, samo će dodatno pogoršati već ionako neugodnu situaciju. Svojem dečku na smireni način objasni što te i zašto povrijedilo.

via GIPHY


Daj dečku priliku da ti objasni što se dogodilo. Često sami u svojoj glavi preuveličamo neki problem ili ga napravimo negdje gdje on uopće ni ne postoji. Dozvoli svom dečku da dođe do riječi, da ti pokuša objasniti zašto je napravio ono što ti smeta. Svaka svađa ima dvije strane pa ga nemoj unaprijed napadati bez da si čula njegovu.

Foto: Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitajte još:

HELP 'Stalno se svađamo, ali se i ludo volimo' – kako nastaviti dalje?Tips & Tricks: Kako preživjeti prvu svađu u vezi?



Totalni turn off – saznaj koje radnje odbijaju baš svakog dečka

ljubav Svađa veze savjeti

Još vijesti