Slika nije pronađena

Zamisli sljedeći scenarij:

Sviđa ti se prijatelj već neko dulje vrijeme. Ništa se ne događa jer mu ne želiš reći. U jednom trenutku svima kažeš da je gotovo i da si ga preboljela, a zapravo nisi. Nekoliko mjeseci nakon toga, taj isti dečko počne se sviđati tvojoj prijateljici, a što je još i gore – i ona se počne njemu sviđati. Prijateljica te pita nekoliko puta je li to s tobom ok i naravno da ćeš lagati. Hej, već si svima rekla da si ga preboljela! Srce ti puca svaki put kad ih vidiš zajedno…

Nažalost, ovakve situacije i nisu tako neuobičajene, a vrlo su nezgodne. Što raditi kad se tvojoj najboljoj frendici i tebi sviđa isti dečko? Hoćeš li zanemariti svoje osjećaje i staviti prijateljstvo na prvo mjesto? Ili ćeš dati ljubavi šansu i ugroziti odnos s BFF? Hoćeš li jednostavno sve ignorirati?

Iako je ovo zbilja grozna situacija, ovih nekoliko savjeta možda će ti pomoći u rješavanju ovog problema.

1. Nemoj skrivati svoje osjećaje

Ako se tvojoj BFF i tebi sviđa isti dečko – nemoj skrivati svoje osjećaje, čak i ako se njoj prvoj počeo sviđati. Ako odlučiš sve potiskivati u sebi i ponašati se kao da se ništa ne događa, ubrzo ćeš postati hladna i ogorčena, ljuta na njih oboje i najvažnije – jako tužna.

2. Budi iskrena sa svojom prijateljicom

Koliko god teško zvučalo, trebala bi joj jednostavno priznati. Ako to ne napraviš – približavaš se teritoriju izdaje. Ako joj ne kažeš, a počneš nešto mutiti s tim dečkom, prijateljica će se osjećati šokirano i razočarano jednom kad sazna (a naravno da će saznati). Zamisli tek da čuje od nekog drugoga? Najbolje je da to čuje od tebe. Iskreno razgovarajte i vjeruj da to možete riješiti – zajedno.

3. Ne dozvoli da ti ljubomora uništi prijateljstvo

U ovoj je situaciji neizbježno da će biti ljubomore. Osjetit ćeš ovo ‘zelenooko čudovište’ u svakoj situaciji kad tvoj simpa odluči pričati s tvojom BFF, a jednako će se osjećati i ona. Potrudi se da ovo ne uništi vaše prijateljstvo. Ako vam postane preteško, morat ćete doći do nekog zajedničkog rješenja.

4. Dobro razmisli o vašem prijateljstvu

Prije nego pokušaš nešto s tim dečkom, razmisli o svom prijateljstvu. Koliko ste dugo vas dvije prijateljica? Je li ona uvijek tu za tebe? Je li zbilja dobra prijateljica? Koliko ti znači? Ne želiš prijateljstvo uništiti zbog dečka, jer u tinejdžerskim godinama, najčešće zbilja nije vrijedno toga! Prijateljstva u toj dobi često traju puno dulje od veza!

5. Dobro razmisli i o dečku koji vam se sviđa

Je li doista vrijedan cijele ove žrtve? Koliko ti se sviđa i zašto? Osjećaš li da s njim imaš neku vrstu povezanosti? Je li ti zaista važan? Moraš dobro promisliti o svemu i iskreno odgovoriti na sva ova pitanja prije nego odlučiš – prijateljica ili on. Možda zbilja osjećaš da je ovaj dečko važniji od prijateljstva. I to je u redu, samo ako stvarno i zrelo odlučiš da je tako.

6. Razmisli o posljedicama veze s tim dečkom

Ok, zamisli da tvoja simpa i ti počnete dejtati. Razmisli što će se dogoditi: prijateljstvo ćeš uništiti ili barem ozbiljno poljuljati. Ako i ostatak ekipe odluči stati na njenu stranu, bit će ti još i gore. Osjećat ćeš grižnju savjesti, krivnju, ljutnji ili kombinaciju svega. Najbitnije je da odlučiš je ti taj dečko zbilja vrijedan svega.

7. Nemoj to pretvoriti u natjecanje

Nemoj se natjecati za naklonost ovog dečka. Koja god da pobijedi, obje ćete izgubiti jer ćete uništiti prijateljstvo koje nakon toga sigurno neće biti isto. A što ako mu se nijedna od vas zapravo ne sviđa? Onda se sve dogodilo uzalud. Možda će vam netko savjetovati da “dečko odluči umjesto vas”. Nemojte si to dopustiti jer će jedna od vas dvije nakon toga biti potpuno razočarana i neutješna. Vas dvije trebale bi držati konce u rukama.

8. Ako dođeš do dogovora s frendicom – poštuj ga!

Najbolji potez bit će taj da s prijateljicom dođeš do nekog dogovora. Možda jedna od vas odluči da nije vrijedno cijele zbrke, a možda ćete to obje odlučiti i krenuti dalje. U svakom slučaju, što god da odlučite – drži se dogovora. Ako ga prekršiš, to je sasvim novi oblik izdaje kojeg će ti prijateljica teško oprostiti.

L.B./izvor: Gurl

foto: sxc.hu

najbolja frendica sviđa vam se isti dečko bff simpatija ljubomora

Još vijesti