Slika nije pronađena

Većina ima neku prošlu vezu iza sebe i to je u redu. I dok se većina ipak odlučuje prekinuti sve kontakte s tom osobom, ne mora uvijek biti tako.

Za neke ljude kada veza završi, osoba s kojom su bili ostaje u prošlosti, dok drugi žele ostati u prijateljskim odnosima. Ako je tvoj sadašnji partner u drugoj kategoriji i redovito se čuje ili dopisuje s bivšom/bivšim, postoje situacije kada je to u redu, ali nekada može biti i razlog za brigu. Ako je romantični aspekt veze između njih stvarno završio i obje strane gledaju jedno na drugu prijateljski, tada stvarno nemaš razloga za brigu. Međutim, ako se ne osjećaš ugodno zato što ti se partner čuje s bivšom ljubavi, vjerojatno postoji dobar razlog za to. Ako ti neki osjećaj govori da nešto tu nije u redu, vrijedi istražiti što se stvarno događa.


via GIPHY


Kako da znate da li se treba zabrinuti ili ne?

Eksperti za veze otkrivaju da se zabrinutost zbog toga što se vaš partner dopisuje s bivšom/bivšim svodi na dva krajnja faktora – koliko se sigurno osjećate u vezi i kako se ponaša bivši/a s kojim se vaš partner dopisuje. Ako je njihovo dopisivanje pričanje ili dogovaranje oko nečeg točno određenog, onda nema razloga za brigu. Ako se to pak događa konstantno, svaki dan, te vam istovremeno partner počne otkazivati dogovore i druženja, onda imate sasvim dobar razlog za zabrinuti se. Čim se počnu ponašati tajno i nervozno u vezi dopisivanja, to je znak za uzbunu, kao i onda kada te poruke na sve moguće načine skrivaju od vas.

Što napraviti ako se čini da se nemate zašto brinuti?

via GIPHY


Ako imaju dobar razlog zbog kojeg su u kontaktu s bivšom/bivšim i ne pričaju svakodnevno, nemojte si komplicirati život i brinuti se. Duboko udahnite i vjeruje svom partneru. Kada se prestanete toliko brinuti oko toga, shvatit ćete da to njihovo dopisivanje zapravo uopće nije tako strašan problem kako se isprva činilo.

Čak iako znate da se nemate zašto brinuti, ali nije vam baš drago da se čuju, pokušajte se na neki način uključiti u njihovo druženje i upoznati tu bivšu ljubav. Kada ih upoznate i shvatite da vam nisu prijetnja, možda i vama to uskoro postane netko s kime ćete se voljeti družiti.

Što napraviti ako ipak shvatite da postoji razlog za zabrinuti se?

via GIPHY


Ako posumnjaš da postoji dobar razlog zbog kojeg se zabrinjavaš u vezi njihova dopisivanja, vrijeme je da kroz razgovor s partnerom raščistiš stvari. Izrazite im svoju zabrinutost i reci da se ne osjećate ugodno ovako i predložite neko rješenje (primjerice da upoznate tu osobu). Važan je i tajming. Najgore je da ovakav razgovor idete voditi onda kada ste najviše uznemireni i ljutiti. Pričekajte da se malo smirite, a zatim krenite s partnerom u potragu za rješenjem.

Ako vam partner bude susretljiv u traženju rješenja i pristane na neki kompromis – odlično! Ako pak ne dožive što im govorite i kako se osjećate i nastave dalje po svom, to vam je znak da se ništa neće promijeniti i da je možda najbolje prekinuti. Osoba s kojom ste u vezi bi trebala imati obzira prema vašim osjećajima.

Nemojte se bojati pokrenuti razgovor na ovu temu ako vam smeta njihovo dopisivanje, u većini slučajeva te intuicija ne vara.

Foto: Shutterstock / Giphy

M.T.

Pogledajte još:

Prekinuli ste, ali vaš bivši i dalje gleda vaše Insta storyje? Postoji razlog zašto to radi

Ono kad bivšeg ne možeš izbjeći – kako preboljeti prekid kad idete skupa u školu?

Ako na ovih sedam pitanja odgovorite sa 'da' – još uvijek niste preboljeli bivšu ljubav

ljubav bivša savjet dopisivanje zabrinjavajuče

Još vijesti