Slika nije pronađena
Već ste dugo u vezi, a on nikako da izgovori te dvije magične riječi – možda je vrijeme da ih kažeš ti! Donosimo savjete kada da otvoriš svoje srce, a da ne požališ i ne obezvrijediš taj čin.

Možda vam je u vezi sve super – volite se, drag je i dobar prema tebi, drži te kao kap vode na dlanu, ali nije baš jak na riječima. Ne kad bi ti htjela. Nemoj zaboraviti da živimo u doba ravnopravnosti muškaraca i žena i da to izgovara onaj tko to stvarno misli i osjeća.Izraz 'volim te' oduvijek doživljavamo sa strahopoštovanjem, barem kad je prvi puta izgovoren. Zato dobro razmisli prije nego se zaletiš.

Moraš biti sigurna da to stvarno misliš. Ne moraš nužno biti sigurna da je on osoba s kojom ćeš provesti život, ali moraš biti sigurna da to u ovom trenutku želiš i da ne govoriš to iz praktičnosti, iz interesa ili iz neke druge pobude.

Morate se poznati dovoljno dugo da bi to moglo zvučati uvjerljivo – a to nije nakon dva spoja. Ipak, neki se ljudi zaljubljuju brže od drugih, to ovisi samo o tebi i o njemu. Da bi ponovno voljela, moraš se rješiti 'repova iz prošlosti' i naučiti nešto iz svojeg iskustva. U tom slučaju trebat će ti puno ljubavi i vremena.Moraš biti sposobna da voliš – iako zvuči patetično, ponekad to jednostavno nismo. Teret iz prošlosti nas zaustavlja, (pre)mladi smo, nemamo dovoljno vremena ili imamo (pre)visoke kriterije. Iako je uvijek vrijeme za ljubav, kad se pojavi. 

Izgovori 'volim te' ako vjeruješ da možete preživjeti i teške trenutke. Za ljubav je potrebno dvoje i tim riječima se obećajete jedno drugome, da ćete ulagati trud u vezu i da nećete 'skretati s puta'.

via GIPHY


Ako odlučiš prva izgovoriti čarobne riječi, to ne znači da ga nužno više voliš ili da si u 'prednosti', samo da si rječita – naravno, ako i on osjeća i kaže isto. I nemoj misliti da je to najromantičniji trenutak ikad – takvim ga prikazuju američke romantične komedije, a svi znamo da nije sve istina što tamo vidimo. To je dokaz ljubavi, ali ne moraš se posebno pripremati za njega. Samo budi prirodna i reci to kad osjetiš da je taj trenutak.

Foto: Pixabay/Giphy

M.Z.Pročitajte još:

Pogodi trenutak: Kada je pravo vrijeme za reći `volim te´?

Vrijeme je: znakovi da dečku trebaš reći `volim te`

12-godišnja Petra napisala pismo svom psu: 'Volim te više od svega na svijetu!'

veza i love you ljubav par volim te čarobne riječi

Još vijesti