Slika nije pronađena

U svakoj vezi često dolazi do određenog problema, a taj problem u većini slučajeva upućuje na svađu. No, svaka veza ima svojih problema i svađe kao takve su normalne, ali neki razlozi zbog kojih se određeni parovi svađaju ipak upućuju na to da je veza generalno nezdrava.

Nezdrava veza se može očitovati na različite načine. Neki smatraju da je nezdrava veza svaka ona u kojoj se parovi svađaju, ali to nije tako jer većina veza prolazi barem kroz neke najmanje prepirke. Međutim, ipak postoje određeni razlozi koji jasno upućuju na to da je veza nezdrava, pogotovo ako zbog njih dolazi do svakodnevnih svađa, piše Your Tango.

1.Hrane ili odjeće
Svađe oko toga što je netko jeo ili što je netko obukao, znaju biti vrlo česte. Međutim, one su normalne dok se te svađe oko hrane i odjeće ne pretvore u one svakodnevne, gdje jedna strana brani drugoj određene stvari, a to naposljetku vodi do nezdrave veze.

2.Oko toga koliko vremena provodite zajedno


via GIPHY

Ovo je jedan od najčešćih razloga zbog kojeg se svađaju oni koji su u nezdravoj vezi. U tim slučajevima obje strane misle kako ona druga strana ne odvaja dovoljno svojeg vremena za drugu, a to u većini situacija nije slučaj.

 

3.Svakodnevne navike

Svaka osoba ima neke svakodnevne navike kojih se ne može odreći, pa to često predstavlja problem i u situacijama gdje jedna osoba u vezi ne može podnijeti neke svakodnevne navike druge osobe. Međutim, te svakodnevne navike druge osobe treba tako i prihvatiti jer je njih teško promijeniti, a oni koji su u zdravoj vezi su toga i svjesni.

4.Čistoće

via GIPHY

Mnogi ne odvajaju dovoljnu količinu vremena za vlastitu higijenu, a postoje oni koji uopće ne brinu o vlastitoj higijeni. U vezi to nekima zna smetati, pa je to još jedan od razloga zašto često dolazi do svađe koja je možda nepotrebna s obzirom na to da se svaka osoba razlikuje ponaosob.
 

5.Romantike

Romantika bi trebala bi normalna stvar u svakoj vezi i ona bi se kao takva trebala podrazumijevati. Međutim, nekima ipak smeta manjak romantike pa samim tim dolazi do svađe upravo iz ovog razloga. Čak i kada je ima, neki se ponašaju kao da je nema uopće.

6.Novca

via GIPHY

Manjak novaca je također jedan od najčešćih razloga zašto dolazi do problema u vezi. No, u nezdravoj vezi bilo kakav problem u vezi novca predstavlja veliki problem, što nije dobro jer to prikazuje nezdravu vezu. U tim slučajevima do svađe dolazi zbog ljubomore ako jedna strana ima više ili manje novaca od te druge strane.

7.Seksualnog života

Seksualni život bi također trebao predstavljati normalnu stvar u svakoj vezi, ali nekima on može predstavljati problem ako se radi o manjku ili ipak višku seksualne želje u vezi. No, u takvim slučajevima je to ipak znak nezdrave veze sve dok kod tih normalnih stvari nema određenog kompromisa.

Pogledajte još:

Trenutak u vezi kada najviše parova prekida – više od polovica veza ovdje pada u vodu

KVIZ: Koliko je čvrsta tvoja veza?

Izazovi i problemi s kojima će se susresti svaka veza – ali će ih samo one čvrste preživjeti

veza nezdrava veza problemi razlozi

Još vijesti