Slika nije pronađena

Baš poput Jayja Gatsbyja koji se transformirao u poželjnog neženju i priređivao raskošne partyje kako bi na njima osvojio žene koje su izvan njegove lige – milenijalci su pokrenuli novi trend zavođenja.

Gatsbying je naziv za najnoviji trend zavođenja u kojem poput Gatsbyja, mladi ljudi prirede cijelu predstavu kako bi osvojili svoju simpatiju. Međutim, jedna je velika razlika - umjesto da kupuju skupe vile i organiziraju lude partyje, oni samo objave fotku ili video na svoj Instagram ili Snapchat Story. Ta fotka ili video su dizajnirani za privlačenje pozornosti njihovog odabranika ili odabranice. Gatsby objava je tu samo kako bi privukla tu jednu osobu koju je teško osvojiti, a nije joj svrha privlačenje većeg broja obožavatelja.


via GIPHY


Znaš ono kad si vani s frendicama, zabavljate se, plešete, još uvijek si svježa, šminka je na mjestu i osjećaš se odlično, a onda iskoristiš trenutak kako bi uslikala savršeni selfie ili snimila nezaboravni video za Story. Sve to si naravno napravila samo kako bi on vidio kako se zabavljaš i super izgledaš i u tom trenutku ništa drugo nije važno.

via GIPHY


Nakon jedno pola sata provjeravaš je li možda vidio tvoju objavu i dobio želju da ti se javi. Ako nije, osjećaš se možda pomalo razočarano jer ipak si uložila trud da bi bila vidljiva. Baš tako je Gatsby organizirao partyje samo kako bi se pojavila njegova simpatija i bio bi razočaran ako ne bi došla. Tako je nastao izraz Gatysbyjing.

A ako ti je simpa ipak poslao poruku i vaše dopisivanje se nastavilo, onda se možeš pohvaliti predobrim Gatsby vještinama.


via GIPHY


U nastavku riješite anonimnu anketu i podijelite s nama jeste  li ikad biti poput Gatsbyja...


Foto: Giphy/YouTube Screenshot

M.S.K.

gatsby gatsbying trend zavođenja trend društvene mreže objave simpatija privlačenje

Još vijesti