Slika nije pronađena

Za dečka u kojeg smo zaljubljene bi učinile gotovo sve – posuđujemo mu zadaću, pomažemo oko učenja, stalno smo dostupne. Nažalost, nekada se ispostavi da simpatija nema iste osjećaje za nas te da smo sve radile uzalud.

Svoje `podilaženje` simpi možemo provjeriti ako se zapitamo: bi li radila to sve za njega da mi se ne sviđa? Ako je odgovor negativan – to je to: činiš dosta toga, a dobivaš li što zauzvrat?

Zaljubljenost nas ne čini najpametnijima, baš se događa suprotno od toga te zato često zažmirimo na sve simpatijine mane i uvijek mu izađemo u susret.

Takvo ponašanje treba pod hitno prestati jer nerijetko završi u suzama pa zato moraš znati koje su to stvari koje pod hitno trebaš prestati raditi za njega:

Prestani mu stalno posuđivati zadaću ili bilo što drugo vezano uz školu

U redu je simpatiji posuditi jednom do dva puta da prepiše zadaću (svima se dogodi), ali ako se to stalno ponavlja vrijeme je da se zapitaš iskorištava li te on. Odgovor je jasan – iskorištava te premda to možda ne čini namjerno. Ti bi za njega učinila sve – podijelila svoje znanje, na neki način varala u školi i druge stvari.Ne moraš slušati njegove ljubavne probleme

Neke cure se nađu u situaciji da im se sviđa zauzeti dečko ili je njihova simpa našla djevojku u međuvremenu i slične stvari. Ako si dobra s tim dečkom, a on ti stalno prepričava svoje ljubavne jade, jedno upamti – ne moraš to slušati. Osim toga, kada on priča o svojim ljubavnim problemima automatski te stavio u prijateljsku zonu što znači da nemaš nikakve šanse kod njega na ljubavnom polju.Kupuješ mu darove za rođendan ili blagdane? To odmah zaboravi!

Ako i ti dobiješ od njega neki poklončić za rođendan ili Božić onda je sve u redu, ali ako ih samo ti poklanjaš vrijeme je da prestaneš. Zbog poklona on neće svoju pažnju pokloniti tebi, a ako već želiš pokazati da si ga se sjetila za njegov rođendan – napravi mu čestitku i ne troši novce.Ne zapuštaj svoje obaveze kako bi njemu pomogla

Iako ti uopće nije usput, on te nazvao jer nije bio u školi te želi vidjeti tvoju bilježnicu sa sata biologije pa da prepiše, a ti ćeš ipak na putu iz škole svratiti do njega? Premda živi na drugom kraju grada? Ozbiljno? Vrijeme je da prestaneš uskakati ljudima koji ne vide tvoju pravu vrijednost.


Prestani biti stalno dostupna

On ti pošalje poruku na mobitel ili na fejs u dva ujutro kako ne zna riješiti zadaću iz matematike i treba mu pomoć. Ti odmah skačeš i hvataš se posla? Prestani to raditi i vrati se u krevet jer tako nešto nije vrijedno tvog vremena, a osobito ne u dva poslije ponoći.


Ne govori da ti je nešto `u redu` ako to ne misliš

U slučaju da si već počela `brijati` sa simpatijom i da to prakticirate tu i tamo, vrijeme je da mu iskreno kažeš što misliš o nekim stvarima. Ako te smeta što flerta s ostalim curama reci mu to, ali nemoj reći da je `u redu` ili da ti ne smeta.


Nemoj ga stalno braniti

Neki ljudi su jednostavno `pljuga` i to se ne može promijeniti. Ako duboko u sebi znaš da je i on takav, a braniš ga do kraja pred drugima (a nekada samo pred sobom) dobro razmisli jer bi se mogla kasnije kajati. Nažalost, možda se i posvađaš s bliskim ljudima samo zato što ga tako žustro braniš.


Izvor: gurl.com

Foto: shutterstock.com

I.P.

Pročitajte još:

Ljubav ima granice: što nikada ne bi trebala napraviti zbog ljubavi

Lažna nada kao najgori neprijatelj: znakovi da te simpatija zavlači

8 razloga zašto te simpatija ne doživljava

simpatija prestati raditi simpa