Slika nije pronađena

Pitanja o seksu nikada neće prestati biti zanimljiva, a nekada se znamo iznenaditi koliko ljude zapravo zanima ta tematika.

U većini slučajeva guglanje nas može spasiti jer najpoznatija tražilica ima odgovor na sve. Pisali smo o najguglanijim pitanjima iz 2015., a sada je vrijeme da to malo začinimo.

Seks je tema o kojoj svi razmišljaju, a tek nekada netko o tome priča ili postavi pitanje koje nije anonimno. Neka pitanja se jednostavno ne usudimo pitati te ih odlučimo guglati i sami saznati.

Kako više ne bi morali tražiti, ovo su pitanja i odgovori ginekologa na najguglanija pitanja o seksu iz 2015.:

Kakav je osjećaj seksati se?

Za vrijeme seksa možemo osjećati zaista svašta. On može biti ugodan, uzbudljiv te rezultirati orgazmom, a takav scenarij može povećati privrženost i ljubav prema partneru. S druge strane seks može biti bolan, zastrašujuć i neugodan. No, sve se može pretvoriti u zadovoljstvo ako razgovaramo s partnerom o onome što volimo, a što nas užasava.Zašto nam seks pruža toliki osjećaj zadovoljstva?

Naš mozak i endokrini sustav kreiraju osjećaje poput zaljubljenosti. Mozak je zaslužan za seksualnu reakciju kao što je orgazam. Za vrijeme seksa svi završeci živaca u našem tijelu su u potpunoj povezanosti i `komunikaciji` s mozgom. Bez svega što se događa u mozgu uopće ne bi ni imali seksualnu želju.Koliko kalorija sagorijevamo tijekom seksa?

Ovo ovisi o nekoliko čimbenika: o težini, trajanju seksa i o tome koliko je seks bio energičan. U slučaju da je seks završio u znoju i iscrpljenosti to može biti ekvivalent plesanju zumbe sat vremena.


Koliko je vremena potrebno da se zatrudni nakon seksa?

Pilula za dan poslije može spriječiti trudnoću i nakon pet dana od nezaštićenog seksa, ali je najučinkovitija ako se uzme odmah. Ako se žena seksa tijekom ovulacije začeti se može i unutar 48 sati, a plod može početi nastajati nakon četiri dana.


Kako staviti kondom?


Koliko dugo seks traje?

Trajanje seksa ovisi o tome koliko osobe imaju godina i o energiji koju nose u sebi. Ako je netko pod stresom rijetko kada će seks trajati dugo. Istraživanje provedeno 2008. pokazalo je da `prekratki seks` traje od 1 do 2 minute, `u redu seks` traje od 3 do 7 minuta, a `poželjan` od 7 do 13 minuta. `Predugi` seks traje pola sata, a navedeni minute vrijede za sam snošaj, ne i za predigru.Izvor: teenvogue.com

Foto: shutterstock.com

I.P.

Pročitajte još:

6 znakova da si spremna za seks

KVIZ: Koliko znaš o seksu?

Nećete vjerovati koje pitanje je `najguglanije` ove godine

pitanja o seksu najguglanija pitanja o seksu seks

Još vijesti